MASKİ Genel Müdürlüğünün Türkiye’de bir ilk olan MASKİ Pratik Cihazlarında kurumun AR-GE birimi tarafından geliştirilen düzenleme ile cihaz başında karekod uygulaması üzerinden banka veya kredi kartıyla su faturası ödeme ve su bakiyesi yükleme olanağı sağlayan adımın test çalışmalarına başlandı.

 Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda vatandaşa işlem kolaylığı sağlamak için il genelinde yaygınlaştırılan MASKİ Pratik Cihazlarına yeni bir özellik eklendi. Kurumun AR-GE birimi tarafından yapılan çalışma ile MASKİ Pratik’lere cihaz başında karekod uygulaması üzerinden banka veya kredi kartıyla su faturası ödeme ve su bakiyesi yükleme özelliği entegre edildi.

MEKANİK SAYAÇ KULLANAN ABONELER UYGULAMAYI NASIL KULLANACAK?

1-) Su faturasını MASKİ Pratik cihazı üzerinden banka veya kredi kartı ile ödemek isteyen aboneler, ana ekranda ‘Fatura Ödeme İşlemleri’ sekmesine giriş gerçekleştirecek.

2-) Bu sekmeye de giriş yapan abonenin karşısına Abone Numarasını girmesi için bir ekran açılacak. Abone numarasını girip, onay verdikten sonra ekranda kişisel bilgiler ve güncel borçlar görülecek.

3-) Sayfanın altında yer alan ‘Kare Kodla Öde’ butonuna tıklayınca ekranda aboneyi, ‘MASKİ Güvenli Ödeme Sayfasına’ yönlendirecek bir karekod açılacak.

4-) Akıllı telefonlardaki herhangi bir karekod uygulaması ile ekrandaki karekod okutularak, MASKİ Güvenli Ödeme Sayfasıyla cihaz arasında bağlantı kurulacak.

5-) Açılan MASKİ Ödeme Sayfasında güvenli bir şekilde kredi kartı veya banka kartı ile abone su faturasını ödeyebilecek.

Kartlı sayaç kullanan aboneler uygulamayı kullanırken hangi adımları takip edecek?

1-) Abone ilk olarak su kartını MASKİ Pratik cihazına taktıktan sonra ana ekrandan ‘Karta Su Yükleme’ seçeneğini seçecek.

2-) Abone daha sonra ‘Kredi Kartıyla Su Yükleme ve Borç Ödeme’ sekmesine giriş yapacak.

3-) Bu adımı da tamamlayan abonenin karşısına satın almak istediği su metreküpünü gösteren bir ekran çıkacak ve abone buradan yüklemek istediği su metreküpünü belirleyecek.

4-) Yüklenecek su miktarı belirlendikten sonra akıllı telefonlardaki herhangi bir karekod uygulaması ile ekrandaki karekod okutularak, MASKİ Güvenli Ödeme Sayfasıyla cihaz arasında bağlantı kurulacak.

5-) Açılan MASKİ Güvenli Ödeme Sayfasında kredi kartı veya banka kartı ile abone kartına su yükleyebilecek. 

Editör: Zerrin Ağar