İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde sırt ve boyun ağrısı şikayetiyle masaj ve hacamat yaptıran 42 yaşındaki B.T., boynuna uygulanan işlem sonrası fenalaştı. Hacıahmet Mahallesi’nde 21 Mayıs’ta meydana gelen olayda, B.T.’nin boynundan çekme ve “kütletme” işlemi sonrasında kısa süre içerisinde bilincini kaybettiği belirtildi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan B.T., yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Ş.K. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Boyun Kütletme İşlemi Sonrası Fenalaştı

İddiaya göre B.T., kardeşi S.T. ile birlikte yaklaşık 4-5 yıldır tanıdıkları Ş.K.’nın Hacıahmet Mahallesi’ndeki evine gitti. Sırt ve boyun ağrısı bulunduğunu söyleyen B.T.’ye burada hacamat ve masaj uygulandı. Masaj sırasında Ş.K.’nın B.T.’nin boynunu tutarak çekme ve “kütletme” işlemi uyguladığı, işlemin hemen ardından B.T.’nin kendisini kötü hissettiği belirtildi. Kısa süre içerisinde bilincini kaybeden B.T. için sağlık ekiplerine haber verildi.

Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti

Sağlık ekiplerince Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan B.T.’nin kalbinin durduğu belirlendi. Doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen ve entübe edilen B.T., yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. B.T., burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

“Kurs Belgem Var” Savunması

Olayın ardından Kasımpaşa Polis Merkezi Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Ş.K., emniyette verdiği ifadesinde yaklaşık 5-6 yıldır gelir elde etmek amacıyla hacamat ve masaj uygulamaları yaptığını söyledi. Masörlük kurs belgesi bulunduğunu öne süren Ş.K., B.T.’ye yaklaşık 5 dakika masaj yaptıktan sonra boynundan tutarak çekme işlemi uyguladığını anlattı. Ş.K., işlemin hemen ardından B.T.’nin fenalaştığını belirtti.

Ş.K., olayda herhangi bir kasıt veya zarar verme amacı bulunmadığını savunarak B.T.’nin neden fenalaştığını bilmediğini ifade etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.K. hakkında, 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’a muhalefet ve “taksirle ölüme neden olma” suçlarından işlem yapıldı.

Ş.K., çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA