Yöre halkı tarafından "Kocadere" olarak adlandırılan Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde bulunan bu kanyon, şimdiye kadar tanıtımı yapılmadığı için çok fazla bilinmiyor. İzmir’e sadece 1 saat uzaklıkta olan Kocadere Kanyonu, yeryüzünde küçük bir cennet gibi… El değmemiş doğa harikası keşfedilmeyi bekliyor.

Tarımın Ötesinde Bir Cennet

Saruhanlı ilçesi, bugüne kadar tarımsal faaliyetleriyle ön plana çıkmış bir bölge olarak bilinirken, son dönemlerde yapılan çalışmalarla doğal güzellikleriyle de adından söz ettirmeye başladı. Kocadere Kanyonu, bölgenin saklı kalmış zenginliklerinden sadece biri. Sarp kayalıkları, berrak suları ve eşsiz bitki örtüsüyle ziyaretçilerini büyüleyen kanyon, doğaseverler için adeta bir cennet. Doğa sporları için uygun olan kanyonda doğa gezisi düzenlenebilir. Kanyon oldukça dik kayalıklarla kaplı bir bölgede bulunuyor.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi için iş makinesi getirildi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesi için iş makinesi getirildi

Macera ve Huzuru Bir Arada Sunan Bir Rota

Kocadere Kanyonu, doğa yürüyüşleri, tırmanış ve fotoğrafçılık gibi pek çok aktivite için ideal bir mekan. Kanyonun içinde yapacağınız yürüyüşlerde, doğanın büyüleyici sesleri ve manzaraları eşliğinde huzuru ve macerayı bir arada yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda, kanyonun doğal yapısı, adrenalin dolu anlar yaşamak isteyen macera tutkunları için de mükemmel fırsatlar sunuyor.

Kocadere Kanyonu Nerede?

Kocadere Kanyonu Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çaltepe Mahallesi sınırları içinde alıyor. Kocadere Kanyonu, flora ve fauna açısından da oldukça zengin. Kanyon boyunca yapacağınız yürüyüşlerde, nadir bitki türleri ve çeşitli kuş türleriyle karşılaşabilirsiniz.

 

Kaynak: Haber Merkezi