Kurban Bayramı tatilini Kuşadası’nda geçirmek isteyen tatilciler, ilçenin Selçuk yönündeki girişinde uzun araç kuyruklarına neden oldu. Tatilin başlamasıyla birlikte özellikle özel araçlarıyla seyahat eden ziyaretçilerin yoğunluğu dikkat çekti.

Son 24 Saatte 60 Binden Fazla Araç Giriş Yaptı

Yetkililerden alınan bilgiye göre, son 24 saat içinde Kuşadası’na 60 binden fazla aracın giriş yaptığı belirtildi. İlçeye olan yoğun ilginin Kurban Bayramı boyunca da artarak devam etmesi bekleniyor.

Otellerde Doluluk Yüzde 100

Tatilcilerin yoğun ilgisi, Kuşadası’ndaki otel ve pansiyonlarda da doluluk oranlarını etkiledi. Bayramın ilk günü itibarıyla otellerin tamamının dolduğu öğrenildi. İşletmeler, günübirlik gelen tatilcilere hizmet vermeye yöneldi.

DEM Parti şehit Eren Bülbül'ün annesini aradı
DEM Parti şehit Eren Bülbül'ün annesini aradı
İçeriği Görüntüle

Nüfus 1,5 Milyona Ulaşabilir

Kuşadası Belediyesi ve turizm yetkilileri, bayram tatili boyunca ilçenin normalde yaklaşık 130 bin olan nüfusunun günübirlik ziyaretçilerle birlikte 1,5 milyona kadar çıkabileceğini öngörüyor. Plajlar, restoranlar ve eğlence mekanlarında yoğunluk artarken, güvenlik ve temizlik ekipleri de teyakkuzda tutuluyor.

Kaynak: İHA