Ahmet ÜNSAL/Manisa

Manisa’da liseli öğrenciler pandemi döneminde de maske, dezenfektan, kolonya ve benzeri hijyen ürünleri üreterek vatandaşların pandemiden etkilenmemeleri yönünde emek harcamışlardı.

Deprem dolayısıyla eğitim öğretimin 20 Şubat’ta kadar ertelenmesini fırsat bilen binlerce öğrenci ilgili okul müdürleri ve öğretmenlerinin koordinesinde depremzedelerin içini ısıtmak için soba üretimlerine kısa sürede hız verdi.

Soba üretimlerine büyük ölçüde katkı sağlayan Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Hüseyin Salar, öncelikle soba üretimlerinin yapılabilmesi için fabrikalarını öğrencilerine açan sanayicilere teşekkürlerini ve şükranları sundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”

Öğrencilerin bu duyarlı hareketinin geleceğe yönelik umutlarını arttırdığını vurgulayan Okul Müdürü Salar; “Öğrencilerimizin bu duyarlı hareketi gerçekten geleceğe yönelik umutlarımızı arttırdı. Bu hareket öğrencilerimizin sadece eğitimi teorik olarak almadıklarını ve bunları pratik anlamda hayata geçirdiklerinin bir göstergesi oldu. Buradan onlara önderlik yapan öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bizlere iş yerini hiçbir karşılık beklemeksizin açmaları ayrıca gurur verdi. Okulumuzdaki öğrencilerimizin ürettiği 200 sobanın paketleme işlemleri bitirildi. Sobalar çok yakın sürede deprem bölgelerinde olacaktır.” İfadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ TEK AMACI DEPREMKZEDELERİMİZİN SICAK ORTAMDA OLMALARINI SAĞLAMAKTIR”

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’de ise şunları söyledi: “İlimizde bulunan mesleki okullarımızdaki öğrencilerimiz deprem bölgesindeki depremzedelerimizle ilgili ne yapılması gereken varsa onu yapıyorlar. Sıcak yemek üretiminden onları ısıtacak yorgan, battaniyeye kadar her türlü ihtiyaca cevap verecek üretimlerini gece gündüz çalışarak üretiyorlar. Öğrencilerimiz tek amacı ürettikleri sobalarla depremzedelerimizin sıcak ortamda olmalarını sağlamaktır.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Nuray Bozkurt