Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler ve yönetimi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’e ziyaret gerçekleştirdi. Elbirliler, “Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinde, sokak hayvanları ile ilgili komisyon kurdunuz, çok iyi oldu. Yakında işlevselliği başlayacaktır. Biz işbirliğine her zaman hazırız” dedi.

Ortak projelerle güzel işler yapacağız 

Sokak hayvanlarına zarar vermeden, vatandaşları korumanın önemine de değinen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Sokak hayvanlarını daha disipline etmek gerekiyor. Bu kolay da bir şey değil. Onlara zarar vermeden, vatandaşları da korumak önemli bir denge burada. Bildiğiniz gibi nitelikli bir hayvan bakımevi yapılıyor, bitmek üzere. Orada bir hayvan hastanesi de olacak. Çalışmalar sürüyor. Ben bu tür projelerin hepsinde sizlerin de olmanızı istiyorum. Belediye, vatandaş ve hayvan severler. Üçlü bir sacayağını oluşturuyor. Belediyenin yetki ve etki alanları var, yaptırma gücü var. Bizim bir masaya oturmamız gerekiyor. Vatandaşların ve sizlerin olmanız gerekiyor. Belediyelerin yetki alanları içerisinde ortak projeler geliştirmemiz gerekiyor.

Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi! Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi!

Biz Büyükşehir’in ilk meclisinde sokak hayvanları komisyonunu kurduk. İl Başkanlığımız, il yönetiminde Sokak Hayvanları Komisyonu oluşturdu. Bu çünkü çok önemli bir konu. Amacımız hem bize emanet olan o canları koruyalım, hem de sokaktaki vatandaşımızı rahatsız etmeyelim. El ele verip çok güzel işler yapacağımıza eminim” dedi. 

Kaynak: Haber Merkezi