Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Fatih Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışta, SODAM kurslarına katılan kadınların hazırladığı eserler sergilendi. Açılışa Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Onur Ceylan katıldı. Programda ayrıca halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisi de gerçekleştirildi.
700 KADINA DESTEK, 11 KADINA İŞVERENLİK
2018 yılında başlatılan SODAM Projesi kapsamında bugüne kadar 700 dezavantajlı kadın kurslara katılarak hem meslek öğrendi hem de aile bütçesine katkı sağladı. Kuaförlük kursunu başarıyla tamamlayan 11 kadın ise kendi işletmelerini açarak işveren statüsü kazandı.
Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada kursların iki temel kategoriye ayrıldığını belirtti:
Meslek edindirme kursları: Kuaförlük, biçki-dikiş, örgü bebek, bilgisayar, takı tasarım, trikotaj gibi alanlarda eğitim veriliyor.
Hayat boyu öğrenme kursları: Okuma-yazma, Kur’an-ı Kerim gibi kurslarla kişisel gelişime destek sağlanıyor.
Ağırkaya ayrıca kursiyerlere aile içi iletişim, milli-manevi değerler, aile içi şiddetle mücadele, etkili ebeveynlik, çocuk istismarı ve madde bağımlılığıyla mücadele gibi koruyucu ve önleyici eğitimler de verildiğini aktardı.
ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ODASI DESTEĞİ
Projeye katılan kadınların çocukları da unutulmadı. Eğitim çağında olmayan çocuklar için özel oyun odası ve eğitmen desteği sağlanarak kadınların kurslara katılımı kolaylaştırıldı.