Şehzadelerin minikleri geri dönüşümü uygulamalı öğrendi Şehzadelerin minikleri geri dönüşümü uygulamalı öğrendi

Manisa Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Manisa geneli ortaokulların sekizinci sınıfında öğrenim gören kız öğrencilere yönelik her yıl geleneksel hale gelen “ŞFK Akademi Şenliği” yarışması gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Rifat Türkarslan Ortaokulda öğrenim gören öğrencilerin bir üst öğrenime geçiş sürecinde farklı bir okul ortamında, yarışma havasında LGS sınav deneyimi yaşamalarını, gelişim çağında olan gençlerin kendilerini akademik olarak daha iyi tanımalarını sağlamak, sınav kaygılarını azaltmak, öğrencilerin sosyal gelişimlerini, öz güvenlerini artırmak ve Proje İmam Hatip Liselerin tanıtımını sağlamak amacıyla bu şenliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yarışmada Matematikten 10, Türkçeden 10, Fen Bilgisinden 10, İngilizceden 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinden 5 ve Sosyal Bilgilerden 5 soru soruldu ve öğrencilere 75 dakika süre verildi. Yarışmada Cemal Ergün Ortaokulundan Begüm Dağgül Birinci, Özel Murat Yıldırım Ortaokulundan Zehra Büküm İkinci ve Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulundan Hilal Kayaalp Üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın, 4-10 arası dereceye mansiyon ödülü ve öğrencilerin danışman öğretmenlerine hediye çeki verildi.

Muhabir: Özkan ÇELİK