Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ardından Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde 10 ilimizi etkileyen iki büyük deprem sonrası Manisa’dan bölgeye yardım ve destekler devam ediyor.

İlimizden yapılan yardım ve desteklere ilişkin Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, depremin yaşandığı ilk andan itibaren yapılan çalışmalara ilişkin konular görüşüldü, ilerleyen süreçte yapılacak olan çalışmalar ve deprem bölgesinden ilimize gelecek vatandaşların barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin konular değerlendirildi.

Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıya Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Vali Yardımcıları Mesut Eser, Mustafa Yıldız, Mevlüt Özmen ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda İl GAMER Müdürü Ali Dedeler, Manisa’dan deprem bölgesine gönderilen yardımlar ve yapılan çalışmalara ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

İlimizden deprem bölgesine toplamda 3 bin 667 personel, 247 araç, 94 iş makinası, 284 yardım tırı, 110 yardım kamyonunun gittiği belirtildi.

İl genelinde kendi imkanlarıyla Manisa’ya gelenler dahil olmak üzere hastanelere 83 depremzedenin başvuru yaptığı, 70 kişinin ayaktan tedavi edilerek taburcu edildiği, 13 kişinin ise tedavilerinin hastanelerde devam ettiği ifade edildi.

Manisa’ya gelen depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçları doğrultusunda gerekli çalışmaların yapıldığı, yurt ve sosyal tesislere yerleşimlerinin sağlandığının da belirtildiği toplantıda, deprem yaralarının tüm ülkenin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla el birliğiyle sarılacağını söyleyen Vali Yaşar Karadeniz, çalışmaların titizlikle takip edilmesini istedi, çalışmalarda görev alan ve deprem bölgesine yardım yapan herkese teşekkür etti. HABER MERKEZİ

Editör: Zerrin Ağar