Ege Bölgesi’ndeki önemli şehirlerinden Manisa, konut piyasasında dikkat çeken fiyat artışlarıyla gündemde. Özellikle kiralık konutlarda son yıllarda yaşanan yükseliş, Endeksa’nın Ağustos 2025 verilerinde belirginleşti. İlçeler arasında ciddi fiyat farkları bulunurken, merkez ilçeler kiraların hızla yükseldiği bölgeler olarak öne çıkıyor.
En yüksek Yunusemre’de
Endeksa verilerine göre Manisa’da kiralık konut fiyatları en yüksek Yunusemre ilçesinde kaydedildi. İlçede ortalama metrekare kira bedeli 239 TL’ye ulaşırken, aylık ortalama kira tutarı 21 bin 227 TL seviyesinde gerçekleşti. Bu durum, şehrin merkez ilçelerindeki talebin ve konut değerlerinin artışına işaret ediyor.
Yunusemre’yi takip eden Şehzadeler ilçesinde ise ortalama metrekare kira 197 TL olarak belirlendi. Burada kiralar, aylık 21 bin 676 TL ortalamasıyla dikkat çekiyor.
Diğer ilçelerde de kiralar değişken
Diğer ilçelerde de kiralık konut fiyatları birbirinden farklı bir seyir izliyor. Salihli’de ortalama metrekare kira 186 TL olurken, aylık kira tutarı 19 bin 003 TL olarak kaydedildi. Turgutlu’da kiralar biraz daha düşük seyrediyor; ortalama metrekare kira 166 TL, aylık kira ise 19 bin 386 TL seviyesinde gerçekleşti.
Alaşehir’de ise metrekare başına kira 168 TL, aylık ortalama kira bedeli ise 18 bin 276 TL olarak belirlendi.
Kira konusunda en uygun seçenek ise Demirci’de. Ortalama metrekare kira sadece 100 TL, aylık kira ise 11 bin 532 TL seviyesinde. Bu durum, küçük ve daha az nüfuslu ilçelerde ev sahibi olmanın hâlâ bütçe dostu olduğunu gösteriyor.
Kiraların yükselmesinin nedeni neler?
Uzmanlar, Manisa’daki kira artışlarının birkaç temel faktöre bağlı olduğunu belirtiyor. Öncelikle merkezi konum ve ulaşım kolaylığı, kiraların hızla yükselmesinde önemli bir etken olarak öne çıkıyor. Nüfus yoğunluğunun fazla olması da talebi artırarak fiyatları yukarı çekiyor.
Ayrıca şehirde hayata geçirilen yeni konut projeleri ve modern yaşam alanları, kira bedellerinin yükselmesinde etkili oluyor. Yatırım amaçlı talep de kiraların artışında rol oynayan bir diğer unsur.
Özellikle Yunusemre ve Şehzadeler’de kiraların hızla yükselmesi, şehrin ekonomik ve sosyal yapısındaki değişimi de gözler önüne seriyor.