Törene Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Adalet Komisyonu Başkanı Osman Soydal, Manisa Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam, Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Yenal Yıldırım ve avukatlar katıldı. Başkan Rona, avukatlarla birlikte anıta çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Avukatların, yargının temel unsuru, karar ve iddia makamlarının adalet yolunda yoldaşı olduğunu ifade eden Rona, “Avukatlar her daim baroların sahibi, mücadele ruhu, vücudunun parçası ve nefesidir. Manisa Barosu avukatları ile tek vücut sarsılmaz bir yapıdır. 

Avukatlar ve barolar bugün insan onurunun, temel hak ve hürriyetlerin, insan haklarının koruyucusudur. Avukatlar vazgeçilmez, devredilmez, bölünmez yönü ile yaşatılması gereken insan haklarının tarafıdır.

Eşitsizlik, ayrımcılık, kölelik, işkence, nefret ve şiddetin karşısındadır. Avukatlar yaşam hakkının, özgürlüğün, kişi olarak tanınma hakkının, mahremiyet hakkının, düşünce, vicdan, din ve ifade özgürlüğünün, seçme - seçilme hakkının, çocuk haklarının, kadın haklarının, siyasi hakların, hayvan haklarının, çevre haklarının, hukuk önünde eşitlik ve adil yargılanma hakkının yanındadır.

Avukatlar bu hakları savunma ve tarihe not düşmede hakim - savcı meslektaşlarımız ile birlikte diri bir bağlılık ve karşılıklı saygınlıkla başarıya inanmaktadır.” dedi.

Manisa Barosu’nun, ülkemizin en önemli baroları arasında yer aldığını ifade eden Başkan Rona, “Bugün Manisa Barosu ülkede avukatlık denilince akla ilk gelen güçlü kurumlardan biri hüviyetine kavuşmuştur. Elbette bu başarının yanında tarihi bir sorumluluğu da getirmiştir.

Bugün Manisa Barosu, Yasama-Yürütme ve Yargı’nın tüm makamları ile işbirliği ve kurumsal saygınlık içinde örnek bir baro olarak Avukatlığın bu öneminin ve üstlendiği tarihi misyonun yanında meslek alanının içinde bulunduğu sahasal sorunların farkında, çözüm mücadelesinin içindedir.

CMK ücretlerin düşüklüğü, Avukata yönelik şiddet, mesleğe yeni başlayan avukatların sorunları, kamu avukatlarının hakları, adliye yapımı ve diğer sorunlar başta olmak üzere tüm sorunlara ilişkin belge, rapor, doküman, başvuru, mücadele ve çalışmaları ile adaletle birlikte avukatlığı yüceltmek ve çözüm üretmek konusunda kararlılıkla öncü olmaya devam etmektedir.

Varılan ve planlanan tüm çözüm ihtimallerinde Manisa Barosu’nun ruhu, izi ve katkısı takdir ve teşekkürle karşılanmaktadır Dün, bugün ve yarın ülkede savunmaya, yargıya umut olan çalışmaların mimarı olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi! Cem Özkök “Reklam” yazmadığı için 500 Bin TL ceza ödedi!

Muhabir: Özkan Çelik