Manisa’nın yunusemre ilçesinde bulunan Tekeli Geri Dönüşüm isimli atık depolama tesisinde dün yine yangın çıktı.

Verilen ek süre içerisinde tesiste bir kez daha yangın çıktı. Yangın 1 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınırken, Manisa Valiliği de yaptığı açıklamada alınan kararları duyurdu.

Manisa asayişi suçlulara aman vermiyor! 24 kişi tutuklandı…. Manisa asayişi suçlulara aman vermiyor! 24 kişi tutuklandı….

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

Muradiye Mah. Eski Menemen Cad. No: 31/4 adresinde yer alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevre İzin ve Lisansı iptal edilen Tekeli Geri Dönüşüm Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş. Yunusemre Şubesinde 08.01.2024 günü saat 14:00 sularında meydana gelen yangına ilişkin olarak;

Tesis, ‘Valilik Olur’u ile mühürlenmiştir.

Tesis ve etrafında Jandarma ekipleri tarafından gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Tasfiye süreci Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.

Yangın ve sonrasında bölgede yapılan ölçümlerde çevre ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ek Süre Verilmişti

Tekeli Geri Dönüşüm Tesisinde 22 Haziran 2023 tarihinde çıkan yangın sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından içerideki malzeme boşaltılmadan firmanın mühürlenmesine izin verilmediği, firmanın içerideki malzemeyi tamamen bertaraf etme süresinin ise 30 Kasım’da dolduğu bildirildi. 30 Kasım tarihinden sonra firmaya yine Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğü tarafından Ocak 2024'e kadar 60 günlük ek süre verildiği kaydedildi.

Kaynak: Özkan ÇELİK