Ladino müziğin temsilcilerinden Yasmin Levy, İstanbul'da müzikseverlerle buluştu. Latin ve Sefarad müziğinden Endülüs flamenkosuna, Türk müziğinden Arap ezgilerine kadar birçok farklı müziği şarkılarında harmanlayan İsrailli şarkıcı, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Konserin başlangıcında usta ses, İstanbul'a yeniden geldiği için mutluluğunu dile getirerek, Türkiye'nin kendisinin ikinci evi olduğunu söyledi.
"TÜRKİYE'DE OLMAK BÜYÜK BİR ONUR"
Levy, dinleyicilerine teşekkür ederek, "Buraya dün gece geldik. Yakın olmasına rağmen yorucu bir yolculuk oldu. Grup arkadaşlarım hepsi Kapalıçarşı'ya gitti. Yediler, içtiler, ben ise spor salonuna gittim. Ben de Kapalıçarşı'ya gitmek istedim ama vaktim olmadı. Sizi kalbimden selamlıyorum. Burada olmak hepimiz için büyük bir onur." ifadelerini kullandı.
LEVY, SELA ARASI VERDİ
Konser sırasında sela okunurken şarkısına ara veren Levy, sela sonrasında okunan ezandan etkilendiğini belirterek, "Allahu Ekber" demeye çalıştı. Bu anları dinleyiciler ilgiyle takip etti.
Konser yaklaşık 2 saat sürdü.
YASMİN LEVY KİMDİR?
Yasmin Levy, 1975 yılında Kudüs'te doğdu. Babasının ölümünde sadece 2 yaşında olan Levy, annesi tarafından yetiştirildi.
Yasmin Levy, 6 yaşındayken piyano çalmayı öğrendi ve 18 yaşına kadar çalışmalarını sürdürdü. 20 yaşında ciddi olarak şarkı söylemeye başladı. 21 yaşında, İlk kez dinleyici önüne, annesinin bir konserinde çıktı. Daha sonra yerel konserler vermeye devam etti.
İlk albümü Romance & Yasmin'de Ladino müziğine odaklandı, bu albümde babası Yitzhak Levy'nin çalışmalarının ve Türk müziğinin büyük etkisi vardı. Babası Yitzhak Levy, 1919 yılında, Manisa'da doğmuş bir Sefarad idi. Besteci ve Koro Şefi'idi. İsrail devleti, kurulduktan sonra, İsrail Ulusal Radyosu'nun Ladino Departmanının başkanı olarak atandı. Hayatını, Sefarad Yahudilerinin müziklerini derlemeye ve korumaya adadı. Yasmin Levy, bu miras ve repertuarla büyüdü. Haber Merkezi