Yumurta haşlarken bir kaşık koyun! Bütün halde çıkıyor, kolay soyuluyor Yumurta haşlarken bir kaşık koyun! Bütün halde çıkıyor, kolay soyuluyor

Kurban Bayramı yaklaşırken, Manisa'nın Kula ilçesinde unutulmuş bir lezzet yeniden keşfedilmeyi bekliyor: Kakırdaklı Pide. Bu özel pide, kuzu kuyruğu yağı, haşlanmış patates, teneke peyniri ve maydanoz ile hazırlanıyor. Katmer yapar gibi özel bir pişirme tekniğiyle yapılan bu lezzet, genellikle Kurban Bayramı'nda kesilen kuzunun kuyruğundan yapılıyor ve tadı oldukça farklı ve özgün.

Kakırdaklı Pide Malzemeleri

Kakırdaklı Pide, içeriğinde et bulundurmasa da, E vitamini açısından zengin kuzu kuyruğu yağı, proteince zengin yumurta, peynir, soğan ve maydanoz ile besin değeri oldukça yüksek bir yiyecek olarak öne çıkıyor. Patatesler haşlandıktan sonra soğan ve peynirle kavruluyor, ardından bu karışım kat kat hamura doldurularak odun ateşinde pişiriliyor.

Yanık Arazi Açık Hava Müzesi Gibi

Kula ilçesi, hem tarihi hem de kendine has coğrafi yapısıyla adeta bir açık hava müzesi niteliğinde. Volkanik bölgesiyle ünlü olan bu bölgede, antik devirde Katakekaumene yani "Yanık Arazi" olarak adlandırılan bu alan, pek çok antik yazarın eserlerinde yer alıyor. Kula'ya gittiğinizde, sönmüş volkanların eşsiz manzarasının yanında meşhur Kakırdaklı Pideyi tatmadan dönmeyin.

Geleneğin Parçası Olun

Atalarımızın kanaatkâr yaşam tarzı ve elindeki malzemeyi en iyi şekilde değerlendirme geleneği, bugün Kula'nın Kakırdaklı Pidesi gibi eşsiz lezzetlerde yaşamaya devam ediyor. Kendi kendine yeten, lezzetten ödün vermeyen bir mutfak kültürü mirası olan bu özel pidenin tadına bakarak, tarihin ve kültürün derinliklerine lezzetli bir yolculuk yapabilirsiniz. Kurban Bayramı'nda bu unutulmuş lezzeti mutlaka deneyin ve nesilden nesile aktarılan bu geleneğin bir parçası olun.

Kula’da Ne Yenir?

Kula Mutfağı'nın en ilgi çekici özelliği kurallaşmış davet yemekleridir Kula'nın turizme açılması ile birlikte Kapalı Kapılar ardında pişirilen yöresel yemekler zamanla gün yüzüne çıkarılmaya başlanmış. Kula'da toplam 50 adet yöresel yemek bulunmaktadır. Bunlar içerisinde ön plana çıkan yöresel yemekler kapama, oğlak dolması, kıymalı su böreği, yuvarlak, susam böreği, şekerli pide, döndürme ve yöresel pidelerdir.

Kaynak: Haber Merkezi