Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yağışlı havalarda taşkınlara karşı önlem alarak vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına il genelinde kanalizasyon hatları ve yağmur suyu ızgaralarının temizliğine devam ediyor. Bu kapsamda Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Yunusemre ilçesine bağlı 75. Yıl Mahallesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesinde sokak sokak temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. Ekipler tarafından kanalizasyon hattı ve yağmur suyu ızgaralarının iç kısımlarındaki katı atıklar ve yabancı maddelerden oluşan tıkanıklıklar temizlenerek su birikintilerine karşı önlem alınıyor.

“SORUN ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Manisa Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Halil Kırlı, “Yağmur suları ve pis su drenajlarında zaman zaman sorunlar ortaya çıkıyor. MASKİ Genel Müdürlüğü sokak sokak temizlik çalışması gerçekleştiriyor. İnşallah sorun çözüme kavuşacak. Emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 “TEMİZLİK ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Manisa Motorlu Araçlar Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ülke, “Artık yaz yağmurları aniden yağıyor. Su kanalları bizim için önemli. MASKİ Genel Müdürlüğü gereken çalışmayı yapıyor. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

“SANAYİDEKİ IZGARALARI ÇÖPLÜK OLARAK KULLANMAYALIM”

Yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kanalizasyon Dairesi Başkanı Cem Çöllü, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak yağışlı havalarda taşkınların önlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına il genelinde çalışmalarımız periyodik olarak devam ediyor. Ekiplerimiz 75.Yıl Mahallesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesinde kanalizasyon hatları ve yağmur suyu ızgaralarında temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Her türlü çöp atılmış. Temizlik çalışmalarımızda, ızgaralara ve kanallara atık yağların döküldüğünü görüyoruz.  Bu bölgede çalışan esnaflarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz hatları ve yağmur suyu ızgaralarını çöplük olarak kullanmamalarıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde, vatandaşlarımızın sorun yaşamamaları adına temizlik çalışmalarımız aralıksız sürecek” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar