Kokina çiçeği, adını Yunanca'da "kırmızı" anlamına gelen "kokino" kelimesinden alan ve anavatanı güney Avrupa olan bir bitkidir. Türkiye'de özellikle İstanbul'daki ormanlarda yetişir. Yılbaşı döneminde, kokina çiçeği genellikle yeşil yaprakları arasına silcan adı verilen kırmızı bir meyve eklenerek özel bir şekilde süslenir.

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen kokina çiçeğinin genellikle şans ve mutluluk getireceğine inanılır. Kokina çiçeğinin özellikle yaprakları bir yıl boyunca çürümez veya solmazsa, bu çiçeğin sahibinin yeni bir ev sahibi olacağına dair bir inanç bulunmaktadır.

Kokina çiçeği, kırmızı meyveleri ve yeşil yapraklarıyla bilinir. Bu renk kombinasyonu, bereketi ve zenginliği simgeler. Yılbaşı süslemelerinde yaygın olarak kullanılan kokina çiçeği, özel anlamlar ve inançlarla ilişkilendirilmiş geleneksel bir süsleme öğesidir. Yılbaşı atmosferine pozitif enerji ve umut katmak için tercih edilen bu çiçek, birçok kişi için yeni bir başlangıcı simgeler.

Aziz Yıldırım’ın Eşi Gonca Yıldırım Kimdir? Gonca Çelikkıran Kaç Yaşında? Yaş Farkı Kaç? Aziz Yıldırım’ın Eşi Gonca Yıldırım Kimdir? Gonca Çelikkıran Kaç Yaşında? Yaş Farkı Kaç?

Kokina çiçeğinin bakımı ise çok basit olup  su tercih etmeyen bir çiçek türüdür. Haftada 1-2 kere sulanması yeterlidir. Aksi takdirde çiçek solabilir, çürüyebilir. Yılbaşı çiçeği bakımı konusunda dikkat edilecek bir diğer nokta da güneş ışığına sadece şubata kadar maruz kalmaması gerektiğidir.