Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak.

Kabinede konuşulacak gündem maddeleri…

Kabinenin öne çıkan gündem maddeleri, Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşme ile Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında gerçekleşen temaslar olacak.

Toplantıda, Türkiye’nin F-35 programına geri dönüş talebi, F-16 tedarik süreci ve milli savaş uçağı KAAN’ın motorlarına ilişkin ABD’nin verdiği yanıtların değerlendirilmesi bekleniyor. Ayrıca, Merkez Bankası rezervleri, faiz politikaları ve eylül ayı enflasyon rakamları da masaya yatırılacak.

Ekonomide enflasyon ve faiz politikaları masada

Kabinede, olası enflasyon verileri ile Merkez Bankası’nın para politikası adımları da ele alınacak. Faizlere ilişkin alınacak kararların piyasalara yansımaları değerlendirilecek.

Gazze’deki son durum tartışılacak

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 65 bini aştı. Kabinede, Gazze’deki son durum, ABD’nin gündeme getirdiği ateşkes önerisi ve Türkiye’nin bölgeye yönelik diplomatik girişimleri de konuşulacak.

Kaynak: Haber Merkezi