Ege’nin gözde ilçesinde milyonluk dubleks satılıyor!
Ege’nin gözde ilçesinde milyonluk dubleks satılıyor!
İçeriği Görüntüle

İzmir'de barajlardaki su seviyesinin düşmesi nedeniyle uygulanan su kesintileri, kentte bidon ve su depolama ürünlerine olan talebi rekor seviyeye çıkardı. Vatandaşlar, susuz kalmamak için evlerinde su stoklamaya başladı.

A W523237 01

İzmir'de 6 Ağustos'tan bu yana uygulanan su kesintileri, 3 günde bir olmak üzere devam ediyor. Kuraklık ve azalan su kaynakları, İzmirlileri bidon ve depo gibi su saklama çözümlerine yöneltti.

Fabrika Sahibi: "Talep İki Kat Arttı"

Bidon üretim fabrikası sahibi Anıl Özüduru, su kesintilerinin talebi ciddi şekilde artırdığını belirtti. Özüduru, "Su stoklama ve su taşıma ürünlerimize talep geçen seneye göre iki kat arttı. Vatandaşlarımız, yaşanan su kesintilerinden dolayı endişeli. Biz de depolarımızda hazır stok bulundurarak bayilerimize hızlıca tedarik sağlıyoruz" dedi.

A W523237 03

En çok 220, 30 ve 20 litrelik bidonların tercih edildiğini söyleyen Özüduru, üretimlerinin de talebe paralel olarak iki kat arttığını ifade etti.

Vatandaşların kalıcı bir çözüm bulunana kadar su depolayarak kendilerini güvence altına almaya çalıştığını belirten Özüduru, su krizinin bir an önce çözülmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA