Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ’ın bin 900 metre pistinden havalanan yamaç paraşütü, kalkıştan kısa süre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle kayalık ve sarp bölgeye düştü. Kazada paraşütte bulunan iki kişi hayatını kaybetti.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde pilot Ali Kıdıl ile Çin uyruklu turist Xiangrui Meng, Babadağ’ın bin 900 metre pistinden tandem uçuş için havalandı. Paraşüt, havalanmasının ardından henüz belirlenemeyen nedenle kayalık alana düştü.
Kazayı gören diğer yamaç paraşütü pilotlarının ihbarı üzerine bölgeye UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi.
10 SAAT SÜREN ZORLU OPERASYON
Sarp ve kayalık arazi nedeniyle ekipler bölgeye ulaşmakta güçlük yaşarken, kurtarma çalışmaları yaklaşık 10 saat sürdü. Operasyona helikopter desteği de sağlandı.
Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar sonucunda kayalık bölgede bulunan Ali Kıdıl ve Xiangrui Meng’in cansız bedenlerine ulaşıldı.
CENAZELER MORG’A KALDIRILACAK
Bölgede ekiplerin çalışmalarının sürdüğü öğrenilirken, hayatını kaybeden iki kişinin cenazelerinin bulundukları bölgeden alınarak hastane morguna kaldırılacağı bildirildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.





