İzmir’in Menemen ilçesinde, bir anaokulu etkinliğinin yapıldığı düğün salonunda yaşanan trajik kazada ölü sayısı ikiye yükseldi. Çocuk Acil Polikliniği Hekimi Doktor Mehmet Fatih Baltacı’nın ardından, olayda ağır yaralanan eşi Güler Baltacı da yaşamını yitirdi.
Beton Yığınlarının Altında Kaldılar
Olay, 25 Mayıs'ta Menemen ilçesi Yahşelli Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, Doktor Mehmet Fatih Baltacı ve eşi Güler Baltacı, çocuklarının eğitim gördüğü Ulukent Derinsu Anaokulu’nun kahvaltı etkinliği için salona geldi. Etkinlik sonrası çıkış kapısında bulunan dekoratif taş kemerin çökmesi sonucu Baltacı çifti beton yığınlarının altında kaldı.
Acı Haber Geldi
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Fatih Baltacı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eşi Güler Baltacı ise İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Ancak Güler Baltacı da doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.
Bir Kişi Tutuklandı
Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, düğün salonu işletmecisi olan anne, baba ve oğul olmak üzere üç kişi gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemece salonu işleten oğul İ.C. tutuklanırken, anne N.C. ve baba G.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.