İzmir’in Bornova ilçesinde ziraat arazisinde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın, saat 14.20 sıralarında Yakaköy Mahallesi’nde başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, ziraat arazisinde alevler yükselmeye başladı. Durumu fark eden vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yetkililere haber verdi.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için 2 uçak, 9 helikopter, 17 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 3 dozer bölgeye yönlendirildi.

Çeşme’de yangın sonrası seferberlik!
Çeşme’de yangın sonrası seferberlik!
İçeriği Görüntüle

Havadan ve Karadan Müdahale Ediliyor

Yangının ormanlık alana da sirayet etmesi üzerine ekipler müdahale yoğunluğunu artırdı. Alevlerin kontrol altına alınabilmesi için havadan uçak ve helikopterlerle su atışları yapılırken, karadan da arazöz ve dozerlerle söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

Kaynak: İHA