İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Bornova ilçesinde şüpheli 2 şahsın ellerindeki uyuşturucu maddeyi satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaştı.

Şüphelilerin Evka3 Mahallesi'nde bulunan ikametlerinde, narkotik köpeği Aysar eşliğinde yapılan aramada, kurumaya bırakılmış 10 kilogram "skunk" isimli uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüphelilerden 1'i yakalanırken, diğerinin arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yakalanan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Skunk Şizofreniye Bile Yol Açabilir

Skunk, yüksek THC (tetrahidrokanabinol) içeriğine sahip güçlü bir esrar türüdür ve bu nedenle potansiyel sağlık riskleri taşır. İşte skunk kullanımının zararları…

Skunk, içerdiği yüksek miktarda THC ile bilinen güçlü bir esrar türüdür ve bu nedenle kullanıcılar için çeşitli sağlık riskleri barındırır.

Muğla sınırında başlayan yangın Denizli’ye sıçradı! Üç noktada… Ekipler müdahale ediyor! Muğla sınırında başlayan yangın Denizli’ye sıçradı! Üç noktada… Ekipler müdahale ediyor!

Skunk kullanımı, zihinsel sağlık sorunlarını tetikleyebilir veya mevcut sorunları kötüleştirebilir. Özellikle genç yaşta skunk kullanmaya başlamak ve bunu düzenli olarak sürdürmek, şizofreni gibi psikotik bozuklukların riskini artırabilir.

Yüksek THC içeriği nedeniyle skunk, bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Kullanıcılar, esrarı bırakma veya kullanımını azaltma konusunda zorluklar yaşayabilirler, bu da bağımlılığa yol açabilir.

THC, bellek ve konsantrasyon üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Skunk kullanımı, kısa vadeli bellek problemleri ve konsantrasyon eksikliklerine neden olabilir.

Skunk dumanı, solunum yollarını tahriş ederek akciğer sorunlarına yol açabilir. Sigara gibi tütün ürünleri ile karıştırıldığında, solunum problemleri riski daha da artar.

Skunk kullanımı, aşırı doza neden olabilir ve bu da akut zehirlenme belirtilerine yol açabilir. Kusma, baş dönmesi ve hızlı kalp atışı gibi semptomlar ortaya çıkabilir.

Kaynak: İHA