Teknoloji devi Apple, iPhone kullanıcılarına yönelik spor müsabakalarının skorları ve istatistikleri gibi spor dünyasıyla ilgili güncel bilgileri içeren Apple Sports adlı yeni bir uygulama başlattı.

Spor ve abonelik işlemlerine hız kazandıran Apple’ın son atağı sporseverleri memnun edecek. Apple Sports ile ilgili detayların netleşmeye başladığı bu günlerde uygulamada hangi liglerin yer alacağı da belli oldu. Peki, Apple Sports’ta Süper Lig var mı? İşte cevaplar…

Apple Sports Nedir?

Apple Sports, Apple tarafından geliştirilen ve iPhone kullanıcıları için tasarlanmış bir spor uygulamasıdır. Bu uygulama, spor müsabakalarının canlı skorları, takım istatistikleri, analizler ve diğer spor bilgilerine erişim sağlar. Apple Sports, çeşitli büyük spor liglerindeki skorları ve analizleri sunmakla birlikte, gelecek sezonlar için daha fazla ligin ekleneceği belirtilmektedir.

Apple Sports’ta Hangi Ligler Var?

Uygulama, sporseverlere favori takımlarını ve liglerini takip etme, gerçek zamanlı skorlara ve istatistiklere erişme imkanı sunarken aynı zamanda App Store'daki diğer spor skoru toplayıcılarıyla da rekabet edecek.

İlk olarak sadece ABD, İngiltere ve Kanada'da kullanılabilecek olan Apple Sports uygulamasında yer verilen ligler şöyle:

  1. MLS
  2. NBA
  3. NCAA
  4. NHL
  5. Bundesliga
  6. LaLiga
  7. Liga MX
  8. Ligue 1
  9. Premier League
  10. Serie A

Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri! Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri!

Apple Sports Ücretsiz Mi?

İlk gelen bilgilere göre Apple’ın iPhone kullanıcıları için piyasaya süreceği Apple Sports ücretsiz olacak. Uygulama ilk etapta ücretsiz olsa da Apple TV uygulaması üzerinden canlı spor yayınlarına erişim için kullanıcıları diğer abonelik tekliflerine yönlendirebilir.

Apple, son yıllarda spor alanındaki yatırımlarını arttırarak, 10 yıllık bir yayın anlaşmasıyla Major League Baseball ile ortaklıklar kurmuş ve Apple TV aracılığıyla MLS Season Pass gibi içerikler sunmaya başlamıştır.

Ayrıca Apple TV, spor izleme, Friday Night Baseball, Major League Soccer maçları ve MLS ve MLB canlı şovları gibi etkinlikleri izlemek için çoklu görüntüleme özelliği sunuyor.

Apple Sports’ta Süper Lig Var Mı?

Başlangıç olarak Apple Sports uygulamasında Türkiye Süper Ligi yer almayacak.

Ancak, gelecek sezonlar için daha fazla ligin ekleneceği ve kapsayıcılığın artacağı ifade ediliyor. Bu nedenle, ilerleyen zamanlarda Türkiye Süper Ligi'nin Apple Sports uygulamasına eklenip eklenmeyeceği belirsizliğini koruyor. 

Muhabir: Özkan ÇELİK