İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, cemiyet olarak deprem bölgesinde zarar gören ve Manisa’ya gelen öğrencilerle ilgili yapacakların, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Deprem felaketinin boyutlarından ve sonrasında başlatılan seferberlikten bahseden Özgüvenç, İlim Yayma Cemiyeti’nin de halen bölgede aktif rol aldığını ifade etti.

Özgüvenç şöyle devam etti: “

Haberin duyulduğu ilk andan itibaren Cemiyetimiz Genel Merkezi koordinasyonu sağlamak ve süreci yönetmek için bir kriz masası oluşturmuştur. Şubelerde görevli birçok arkadaşımız, öğrencilerimiz adeta seferberlik ilan etmiş gerek deprem bölgesinde ki şehirlere, gerekse o şehirlere bağlı ilçelere ve ulaşılması zor olan köylere ulaşarak, kurtarma ve yardım faaliyetlerine destek vermişlerdir. Depremzede kardeşlerimizin bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalışmışlardır. Bu felakette canla başla, fedakârca gayret gösteren, enkazdan canları kurtarmaya çalışan, deprem mağduru kardeşlerimize her türlü desteği sağlayan tüm kurum kuruluş ve STK’lardaki kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Manisa’ya gelen depremzede öğrencilerle ilgili çalışma yapacaklarını aktaran Özgüvenç, “Bizler de İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi olarak, ilk günden itibaren ilimizde yapılan yardım çalışmalarına katkı sağlamaya gayret ediyoruz. Bunun yanında 16 Şubat 2023 günü yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda depremzede kardeşlerimize destek olmak için almış olduğumuz kararları kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Malum olduğu üzere bu soğuk kış günlerinde deprem mağduru kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerek devlet kurumlarımız ve gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarımız tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Devletimizin yaptığı çalışmalar kapsamında depremzede kardeşlerimiz; depremden zarar görmemiş illerde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara, özel yurtlara, otellere ve bazı kurumların misafirhanelerine yerleştirilmektedir. Bu kapsamda ilimize de binlerce depremzede kardeşimiz gelmiş bulunmaktadır. Bu ailelerin eğitim çağında olan çocukları da en yakın okullara kaydını yaptırmaktadırlar.  Eğitim noktasında 70 yıldır ülkemizde faaliyet gösteren dernek olarak bizlerde ilimizde eğitim çağında olan depremzede gençlerimize, yavrularımıza yurtlarımızda barınma, burs, eğitim araç gereçlerini temin ve ihtiyaç halinde kurs imkânı sağlayacağız. Hayırsever Manisalı kardeşlerimizin desteğiyle yapacağımız bu faaliyetimizi siz değerli basın mensuplarımız aracığıyla kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi.

Editör: Nuray Bozkurt