İklim Tamkan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bir açıklama gündem oldu. Oyuncu Fırat Tanış ile olan beraberliğini noktalamasının ardından İklim Tamkan kimdir merak ediliyor.

İklim Tamkan ve Fırat Tanış hakkında çıkan haberler kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, İklim Tamkan kimdir, hayatı ve kariyeriyle ilgili detaylar haberimizde.

Iklim Tamkan Kimdir4

İklim Tamkan Hayatı ve Kariyeri

İzmir Karşıyaka’da dünyaya gelen İklim Tamkan, piyanist ve bestecidir. 11 yaşında müzik tutkusuyla Ankara Devlet Konservatuarı’na başladı. Burada Prof. Çakırsoy ve Prof. İlhan Baran rehberliğinde müzik eğitimi aldı.

Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuarı’nda eğitimine devam etti. Bu süreçte Ayşegül Sarıca, Ali Darmar ve Namık Sultanov gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu.

Müzik kariyerini ilerletmek için Viyana ve Graz Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde eğitimini sürdürdü. Burada Piyano Solistliği, Piyano Pedagojisi ve Klavsen Solistlik alanlarındaki eğitimini tamamladı.

Avrupa’da çeşitli konserler verdi. İtalya, Polonya, İsviçre, Slovenya ve Almanya’da resitaller ve oda konserleri gerçekleştirdi. Bununla birlikte Uluslararası Valtidone Genç Yetenekler Yarışması’nda piyano dalında üçüncülük ödülü kazandı.

Aynı zamanda İklim Tamkan, Uluslararası Kiwanis Ödülü ve Martha Debelli ödüllerinin de sahibi oldu.

Iklim Tamkan Kimdir3

İklim Tamkan Albümleri ve Projeleri

İklim Tamkan Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Barok Orkestrası ile bir iş birliği yaptı. Bu iş birliğinde klavsen ve kilise orgunu bir araya getiren yeni bir repertuar sundu.

2016’da mezzo-soprano Sanem Demircioğlu’ya birlikte sahneye koydukları “Şiirli Şarkılar” projesini tamamladı.

İlk albümü, Mart 2017’de yayımlandı. Cemal Süreya, Metin Altıok, Edip Cansever gibi şairlerin şiirlerinin bir yorumlaması olan albümün adı “İlk Atlas”tır. Albümün prodüktörlüğünü Fazıl Say üstlendi.

Fazıl Say, “Goldberg İstanbul’da, Op. 94” adlı eseri İklim Tamkan’a ithaf etti. Bu, Fazıl Say’ın klavsen için yazdığı ilk kompozisyon oldu.

İklim Tamkan, “Yarına Davet, Nazım Hikmet” adlı müzikli gösteride Yetkin Dikinciler ve Senem Demircioğlu’yla çalıştı. Bu proje, yurt içi ve yurt dışında birçok kez sahnelendi.

2021 yılında düzenlemesini yaptığı “Lo Şivano” isimli şarkısı Ada Müzik tarafından yayımlandı. Bu şarkıda opera sanatçısı Pervin Chakar ve duduk sanatçısı Ertan Tekin ile çalıştı. Aynı zamanda şarkı kaydının kapak çizimini Fırat Tanış yaptı.

Manisa’da bir köyün ilçeye dönüş serüveni Manisa’da bir köyün ilçeye dönüş serüveni

Bu iş birliğiyle Tamkan, sanat çevrelerinden olumlu tepkiler aldı ve adını daha geniş kitlelere duyurdu.

2022 yılında ilk kez bir dizide yer aldı. Disney Plus’ta yayınlanan Dünyayla Benim Aramda dizisinde Soprano karakterini canlandırdı.

İklim Tamkan Albümleri

·       Uçurtma – 2022

·       Lo Şivano – 2021

·       Solgun Bir Gül Dokununca (Piyano) – 2020

·       İlk Atlas - 2017

Iklim Tamkan Kimdir5

Fırat Tanış İklim Tamkan ayrıldı mı?

İklim Tamkan ve Fırat Tanış çifti iddialara göre 2023 yılının Eylül ayında ayrılma kararı aldı. Ancak İklim Tamkan, Fırat Tanış’ın peşini bırakmayıp kendisine psikolojik şiddet uyguladığını iddia etti.

İklim Tamkan Fırat Tanış olayı nedir?

İklim Tamkan kimdir diye merak edenler, sanatçının oyuncu Fırat Tanış’la yaşadığı olayı da araştırıyor.

Piyanist İklim Tamkan, sosyal medya platformu X ve Instagram hesaplarında gündem olan bir paylaşım yaptı. Bir süre önce ayrıldığı Fırat Tanış ile ilgili olan açıklama herkes tarafından merak edildi.

Tamkan, Fırat Tanış’ın kendisine ve ailesine psikolojik şiddet uyguladığını açıkladı. Aynı zamanda tehdit ve ısrarlı takip sebebiyle uzaklaştırma kararı aldırdığını duyurdu.

Iklim Tamkan Kimdir 2

İklim Tamkan kaç yaşında?

İklim Tamkan’ın 1984 yılında doğmuştur. Buna göre 2024 yılında İklim Tamkan, 40 yaşındadır.

İklim Tamkan aslen nereli?

İklim Tamkan İzmir Karşıyaka’da dünyaya gelmiştir. İklim Tamkan aslen İzmirlidir.

Muhabir: Özkan Çelik