Mevsim geçişi yaşadığımız şu dönemlerde, birtakım sağlık sorunları da boy göstermeye başladı. Günden güne, hatta saatten saate değişiklik gösteren hava sıcaklıkları da bu rahatsızlıkların başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Bu sebeple insanlar sıklıkla yaşanan grip, sinüzit ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara bir çare arıyor. Sık kullanılan soğuk algınlığı ilaçlarından biri olan İburamin Cold ne işe yarar yanıtladık!

İburamin Cold Ne İşe Yarar?

İburamin Cold grip, sinüzit ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Bu hastalıkların sebep olduğu ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi sorunlara çare olmayı hedeflemektedir.

Iburamin Cold Ne Ise Yarar 7

İburamin Cold Nedir? Ne İçin Kullanılır?

İburamin Cold hap ne işe yarar sorusuna cevap verdikten sonra, bu ilacın ne olduğunu inceleyelim…  İburamin Cold’un en genel tanımı, üst solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir ilaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sorunların tedavisinde kullanılan ilaç, üç farklı etkin madde içermekte ve her maddenin ayrı bir görevi bulunmaktadır.

İburamin Cold’un etken maddelerden ilki İbuprofen’dir. Bu madde iltihap giderici olarak görev yapmakta ve ağrıları azaltmaktadır. Dolayısıyla İburamin Cold ağrı kesici özelliğiyle karşımıza çıkmaktadır.

Beyin Yiyen Amip Nedir? Nerede Yaşar? Havuzda Olur Mu? Beyin Yiyen Amip Nedir? Nerede Yaşar? Havuzda Olur Mu?

İlacın diğer etken maddesi ise Psödoefedrin’dir. Bu madde burun içindeki kan damarlarını büzerek burun tıkanıklığının önüne geçmektedir. Son madde ise Klorfeniramin’dir. Klorfeniramin de hapşırık, göz sulanması ve burun akıntısını engellemektedir.

İlacın içerdiği etken maddelerle birlikte, vatandaş tarafından sıkça araştırılan İburamin Cold ne için kullanılır sorusunda da cevap vermiş olduk. Peki İburamin Cold hangi formlarda bulunuyor? İburamin Cold şurup, kapsül ve tablet olarak satışa sunulmaktadır. Ayrıca reçeteli ya da reçetesiz olarak satın alınabilmektedir.

İburamin Cold reçetesiz satın alınabilse de bir ilaç formundadır. Bu nedenle doktor kontrolünde kullanılması önerilmektedir.

Iburamin Cold Ne Ise Yarar 1

İburamin Cold Kaç Yaş İçin Kullanılır?

İburamin Cold ne işe yarar sorusuna cevap verdik. Şimdi de oldukça hassas bir bünyeye sahip olan çocuk ve bebeklerin, bu ilacı kullanıp kullanamayacaklarını inceleyelim…

İburamin Cold’un prospektüsünde yer alan bilgilerde, bu ilacın 12 yaş üstü yetişkinler için kullanılması gerektiği bilgisi yer almaktadır. 

Ancak çeşitli formlarda bulunan ilacın kullanıcıları, hangi formda olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Örneğin İburamin Cold tableti, 60 yaş üstü bireyler için mide kanaması riski barındırmaktadır. Ayrıca İburamin Cold 6 yaş ve altındaki çocukların kullanımı için kesinlikle uygun değildir.

Yaşlara göre değişen İburamin Cold’un kullanım dozu ise aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Yaş

İburamin Cold Formu

Kullanım Dozu

12 Yaş- 60 Yaş

Tablet

4- 6 saat arası 1-2 tablet

12 Yaş ve Üstü

Kapsül

4- 6 saat arası 1-2 kapsül

6 Yaş- 8 Yaş

Şurup

125 mg ile 250 mg arası

9 Yaş- 10 Yaş

Şurup

150 mg ile 300 mg arası

11 Yaş- 12 Yaş

Şurup

200 mg ile 400 mg arası

Yukarıda yer alan bilgiler genel bir çerçeve oluşturup kullanımı bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilmektedir. Dolayısıyla ilacın kullanımı uzman bir doktor kontrolünde olmalıdır.

Iburamin Cold Ne Ise Yarar 2

İburamin Cold Kimler Kullanamaz?

İburamin Cold ne işe yarar sorusu ile birlikte, şu günlerde oldukça rastlanan hastalıkların tedavisi için kullanıldığına değindik. Ancak İburamin Cold güçlü etken maddelerden oluşmaktadır. Dolayısıyla bünyeden bünyeye değişiklik gösteren bir etkiyle sahiptir. Aynı zamanda çeşitli hastalıkların varlığında kullanılmaması gerekmektedir.

Peki İburamin Cold hangi durumlarda kullanılamaz? İburamin Cold’u kullanmaması gereken kişiler ve ilacın kullanılmaması gereken durumlar aşağıda yer almaktadır:

  • İlacın etken maddelerine ve bileşenlerine karşı alerjisi olan kişiler
  • Hamileliğinin son üç ayında olan anne adayları
  • İleri derecede karaciğer hastalığına sahip kişiler
  • Koroner arter hastalığına sahip kişiler
  • Alkol kullananlar
  • Daha önce mide ve bağırsak kanaması ya da delinmesi geçirmiş olan kişiler
  • Tekrarlayan mide ve bağırsak hastalıkları olan kişiler
  • İleri derecede kalp yetmezliğine sahip kişiler
  • Epilepsi hastaları
  • 60 hastaları
  • 12 yaş altı ve 60 yaş üstü bireyler
  • Prostat büyümesi ve idrar kesesi fonksiyon bozukluğuna sahip kişiler
  • Kalp ritim bozukluğuna sahip kişiler

İburamin Cold Yan Etkileri

İburamin Cold ne işe yarar başlığı altında, ilacın oldukça etkili birçok noktasına değindik. Ancak bilindiği üzere medikal tedavide kullanılan her ilacın küçük de olsa bir yan etkisi bulunmaktadır. Bu kapsamda İburamin Cold, yaratabileceği yan etkiler konusunda da oldukça merak edilmektedir.

Kullanan kişinin bünyesine göre değişiklik gösteren İburamin Cold yan etkileri ise aşağıdaki gibidir:

  • Sinirlilik
  • Uykusuzluk
  • Sersemlik ve baş dönmesi
  • Bulanık görme
  • Bulantı, kusma, karın ağrısı ve sindirim bozukluğu
  • Mide ve bağırsakta aşırı gaz birikmesi
  • İshal veya kabızlık
  • Mide ve bağırsak kanaması, kanamaya bağlı olarak gelişen koyu renkli ve kötü kokulu dışkı
  • Kan veya kahve telvesi şeklinde istifra
  • Ciltte döküntü

Iburamin Cold Ne Ise Yarar 3

İburamin Cold Fiyatı 2024

Özellikle soğuk algınlığına eğilimli kişiler tarafından sıkça kullanılan İburamin Cold fiyatı konusunda da oldukça merak edilmektedir. Ancak 2024 Ocak ayı ile birlikte ilaçlara zam gelmiş, İburamin Cold’un fiyatı da artmıştır

İburamin Cold fiyatı 2024 yılında ortalama aşağıdaki gibidir:

Ürün Çeşidi

Fiyat

İburamin Cold Tablet

91,96 TL

İburamin Cold Kapsül

65 TL

İburamin Cold Şurup

81,64 TL

Sık Sorulan Sorular

İburamin Cold ne işe yarar sorusuna dair diğer merak edilenleri yanıtladık…

İburamin Cold Hamilelikte Ve Emzirme Döneminde Kullanılır Mı?

İburamin Cold’un hamilelikte kullanılmaması önerilmektedir. Bununla birlikte özellikle hamileliğin son 3 ayında kullanılması oldukça sakıncalıdır. Çünkü ilacın bu dönemde kullanılması bebeğe kalıcı bir zarar verebilmektedir.

Ayrıca emziren bir annenin yediği ve içtiği her şey, doğrudan bebeğe geçmektedir. Dolayısıyla bebeğin zarar görmemesi adına İburamin Cold, emzirirken de kullanmamalıdır.

İburamin Cold Ağrı Kesici Özelliği Var Mı?

İburamin Cold ne işe yarar başlığı altında, bu ilacın etken maddelerden birinin İbuprofen olduğunu söylemiştik. Bu maddenin ise vücuttaki en belirgin etkisi, hastalıkların yol açtığı ağrıların önüne geçmesidir. Dolayısıyla İburamin Cold, ağrı kesici olarak kullanılabilmektedir.

İburamin Cold Uyku Yapar Mı?

İburamin Cold hakkında merak edilen bir diğer konu ise ilacın uykuya sebep olup olmadığıdır. Ancak İburamin Cold uykuyu tetiklememektedir. Bunun yanı sıra, İburamin Cold uykuyu açmakta ve uykusuzluk yaratmaktadır.

Parol ve İburamin Cold Aynı Anda İçilir Mi?

İburamin Cold’un sahip olduğu güçlü bileşenleri sebebiyle, çoğu ilaçla birlikte kullanılması önerilmemektedir. Ancak ağrı kesici olarak bilinen Parol bu ilaçlar arasında yer almamaktadır. Hatta sancıların iyice geçmesi için, iki ilacın birlikte kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. 

Muhabir: Özkan Çelik