Devlet, destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda evinde yaşlı, engelli veya yardıma muhtaç kişilere bakım hizmeti verenlere destek sağlıyor. Bu destek programı çerçevesinde, hak sahiplerine 7 bin 608 TL tutarında ödeme yapılıyor. Ödemelerin gerçekleşip gerçekleşmediğini hak sahipleri, hem SMS yoluyla hem de e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyorlar. Ödeme takvimi ise her ayın 15'i ile 31'i arasında işliyor ve Mayıs ayında da benzer bir tarih aralığında ödeme yapılması bekleniyor.

Evde bakım maaşı nasıl sorgulanır?

Evde bakım maaşı sorgulama işlemi, E-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. TC kimlik numarası ve E-Devlet şifresiyle sisteme giriş yapıldıktan sonra, arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazılarak ilgili sayfaya erişim sağlanıyor. Bu sayfada, maaş ödemeleri ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak mümkün oluyor.

Başvuru için gerekli evraklar neler?

Engelli veya bakıma muhtaç bireylerin yanı sıra yaşlılara bakan kişiler, belirlenen kriterleri karşıladıktan sonra Sağlık Kurulu tarafından verilen engelli sağlık raporu ile başvuruda bulunmalıdır. Ayrıca, gelir durumunu gösteren belge ve engelli kişi ile birlikte ikamet edildiğini kanıtlayan nüfus kayıt örneği de başvuru için gereken evraklar arasında yer alıyor.

Başkan Çınar görevdeki son görüşmesini CHP’li Özel ile yaptı Başkan Çınar görevdeki son görüşmesini CHP’li Özel ile yaptı

Kaynak: Haber Merkezi