Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “İlimizde toplam 20 adet Hastalıktan Ari İşletme ve 4 adet AB Onaylı Süt Çiftliği bulunmaktadır. Bu işletmelerde toplam 12.223 adet büyükbaş ve 194 adet küçükbaş hastalıktan ari hayvan bulunmaktadır. Ari işletmelerin sayılarının artırılması, süt kalitesinin yükseltilmesinde ve insanlara bulaşan Brucella ve Tüberküloz hastalıkları ile mücadelede büyük önem taşımaktadır.

Hayvan hastalıkları ile mücadelede İlimizde başarılı sonuçlar elde edilmiş, hayvan hastalıkları önemli ölçüde azalmıştır.  Son aylarda gündemde olan SAT-2 serotipi içeren Şap Hastalığı İlimizde hiç görülmemiş ve aşılama çalışmaları da halen devam etmektedir. Çok büyük risk içeren Kuş Gribi hastalığı da bugüne kadar görülmemiş olup aynı hassasiyetle çalışmaya devam edilmektedir” dedi.

Düzenlenen toplantıya; Manisa İl Tarım Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Ali Gök, İlçe Müdürlüklerinde görevli konu sorumlusu veteriner hekimler katıldı.

Özkan ÇELİK

Editör: Nuray Bozkurt