Zaman içerisinde yıpranan ve altyapı firmalarının yürüttüğü çalışmalar nedeniyle bozulmalar meydana gelen Halil Erdoğan Caddesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. Bin 800 metre uzunluğunda, 14 metre genişliğindeki cadde de çalışmaların hızla tamamlanması için özveriyle yürütülen çalışmayı Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da takip etti. Öztozlu’ya, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay da eşlik etti.

SON DURUMU PAYLAŞTI

Çalışmadaki mevcut durum hakkında bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, ”Halil Erdoğan Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde başlattığımız çalışma devam ediyor.  Sıcak asfalt revizyon çalışması gerçekleştiriyoruz. Altyapı çalışmaları nedeniyle mevcut cadde de bozulmalar mevcuttu. Mevcut cadde de herhangi bir altyapı firmasının çalışması bulunmaması sebebiyle çalışmalarımıza başladık. Bin 800 metre uzunluğundaki caddemiz 14 metre genişlediğindeki yer alıyor. Burada yaklaşık 7 bin ton asfalt çalışmamız var. Alt katta bitümlü temel dediğimiz çalışmayı geçtiğimiz günlerde tamamlamıştık. Şimdi aşınma olarak tabir ettiğimiz yolda sürüş konforunu arttıran katmanı atmaya başladık ”dedi.

HUMMALI ÇALIŞMA

Mevcut caddenin bir an önce hizmete girmesi için tüm ekiplerin seferber olduğuna dikkat çeken Kuruçay,” Çalışmayı bir an önce tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Başkanımızın talimatıyla şantiyedeki finişer ekibimizi de getirdik. Çift finişer ile çalışma yapıyoruz. Burada uzun sürebilecek çalışmayı iki finişer ile çalışarak hızlandırıyoruz. Ayrıca, bu çalışmaya yaklaşık 10 milyon TL bir bütçe ayrıldı. Hummalı bir şekilde yürütülen çalışmalarda 2 süper asfalt finişeri, 17 adet asfalt nakliyesinde kullanılmak üzere tır, 1 adet wobble 3 adet de demir bandajlı, 4 adet asfalt silindiri yer alıyor.  Bunun yanı sıra bakım onarım ekiplerimiz de 10 araçla destek oluyor. Yaklaşık 40’ın üzerinde personelle cadde de çalışmalarımıza devam ediyoruz ”diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar