CELAL Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (CBÜKAM) ev sahipliğinde gerçekleşen Manisa Kadın Platformu Toplantısına Siyasi Partilerin kadın kolları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bütün katılımcılardan hayata geçirmek üzere Manisalı kadınların sağlık, eğitim ve sosyal sorunlarının çözümüne katkıda bulunabilecekleri proje ve önerilerin gündeme geldiği toplantıda, işbirliği ve güçbirliği kararı benimsendi.
CBÜKAM Müdürü Doç. Dr. Asena ALTIN Gülova üniversite olarak bu yıl içinde ulaşmak istedikleri iki önemli hedeften birisinin, kadın araştırmaları konusunda referans olacak akademik yayınlar yapmak olduğunu, diğer hedefin ise; ilimizde kadın sorunları konusunda toplumsal düzeyde farkındalık yaratmak olacağını, bu hedef doğrultusunda panel, çalıştay gibi bilimsel etkinlikler yanında, eğitim programları da planladıklarını bildirdi.

SİYASET OKULU YENİDEN BAŞLIYOR
Doç. Dr. Gülova, Bir önceki yıl başlayan ve başarıyla tamamlanan Kadın Siyaset Okulu Programının, bu yıl da kadınların siyasete katılımını artırmayı amaçladığını, CBÜ bünyesinde konusunda uzman öğretim üyelerinin dersleri vereceği ve misafir siyasetçilerin katkıda bulunacağı bir program olarak planlandığını duyurdu. Programın, 25 Mart 2015-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında 8 haftalık süreyi kapsadığı ve katılımcılara sertifika verileceği de belirtildi.

Doç. Dr. Tülin Canbay ve Manisa TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy'un girişim ve katkılarıyla gerçekleşecek olan Girişimci Koçluğu Eğitim Programı ise geçen yılki uygulamada başarılı sonuçlar elde edilmesi nedeniyle bu yıl da gerçekleşecek eğitim programları arasında yer aldı. CBÜ Rektörlüğü ve MTSO arasında imzalanacak protokolle CBÜ İİBF'de girişimcilik dersi alan kız öğrencilerle iş kadınlarını bir araya getirmeyi hedefleyen programda, koçluk yöntemiyle iş kadınlarının öğrencilere iş yaşamına ilişkin tecrübe ve bilgilerinin aktarılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Editör: TE Bilişim