Törene Manisa Valisi Ahmet Deniz, AK Parti Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık, Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi,  İyi Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orkun Şıktaşlı, DP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Uğur Kıraloğlu, katıldı. Şehitlikteki törende çelenkler sunuldu ve şehitler için saygı atışı yapıldı.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı da okundu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, vatan toprağının müdafaası için gece gündüz demeden devletin terörle mücadele ettiğini belirterek, “Mücadelenin sürmesinden yanayız. Halkımızı birlik, beraberlik içinde devletimizin yanında olmaya davet ediyoruz. Teröristlerin yapmak istediği Türkiye devletini bölmek, parçalamak, devletimizden kopartacağı toprak parçası üzerinde ayrı bir devlet kurma arzusu taşımaktadır. Türkiye’den bir karış toprak dahi zayi edilmeyecektir. Bu topraklarda hep vardık, var olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Manisa Valisi Ahmet Deniz de, şehitlik defterine duygularını yazdı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türk tarihi için önemine değinen Vali Deniz, “1071, 1453’ün rövanşını almak amacıyla saldıran düşman güçlerine karşı Çanakkale’de kutlu bir zafer kazanılmıştır. O gün başarılı olamayanlar aynı hırsla, farklı metotlar kullanarak saldırmaktadır. Bu kutsal toprakları korumak için Türk milletinin her ferdi şehadete yürümeye hazırdır” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve şehitler için Kur-an’ı Kerim okundu. Çocuklarının mezarları başına gelip dua eden şehit aileleri duygulu anlar yaşadı. 2016 yılında şehit olan Vedat Öz’ün annesi Bilgen Öz, oğlunun mezarını özenle temizledi ve mezar taşını okşadı.

Editör: TE Bilişim