2024 yerel seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi bünyesindeki belediyelerin 72 tanesi kadınlar tarafından yönetilecek. Bu 72 belediye 11 şehir ve 61 ilçe olmak üzere ikiye ayrılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilen kadın belediye başkanlarından biri olan Gülşah Durbay kimdir sorusu çokça araştırılıyor.

Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı Gülşah Durbay hakkında merak edilenleri yanıtladık. İşte ayrıntılar…

Gülşah Durbay Kimdir?

Genç siyasetçi Gülşah Durbay, Manisa Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanı Özgür Özel, Manisa’nın Şehzadeler ilçesi için belediye başkan adayı olarak Gülşah Durbay’ı açıklamıştır. Şehzadeler halkı ise 2024 yerel seçimlerinde, Gülşah Durbay’ı belediye başkanı olarak seçmiştir.

Manisa’nın ilk kadın belediye başkanı olarak adından söz ettiren Gülşah Durbay, 4 Nisan 2024 tarihinde makamına oturmuştur.

Gulsah Durbay Kimdir 3

Gülşah Durbay Nereli? Kaç Yaşında?

Gülşah Durbay kimdir sorusuna, belediye başkanının yaşı ve memleketi ile devam edelim… Gülşah Durbay 4 Ocak 1988 tarihinde dünyaya gelmiştir. Günümüz itibarıyla 36 yaşında olan genç siyasetçi aslen Manisalıdır.

Gulsah Durbay Kimdir 4

Gülşah Durbay Ne İş Yapıyordu?

Gülşah Durbay eğitimi ve belediye başkanı seçilmeden önceki kariyeri hakkında da oldukça merak edilmektedir.

Manisa’da mahalle halkı eyleme kalktı! Manisa’da mahalle halkı eyleme kalktı!

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Gülşah Durbay, eğitim hayatına dil eğitimi ile devam etmiştir. Bu sebeple Amerika’ya gitmiş, ardından ise Yaşar Üniversitesi’nde İngilizce İşletme alanında yüksek lisans yapmıştır.

Eğitimine oldukça önem veren Gülşah Durbay, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nda politika eğitimi almıştır. Günümüzde ise Celal Bayar Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans alanında doktora yapmaktadır.

Gülşah Durbay 2011 yılında gıda sektörünün önde gelen firmalarında işe başlamıştır. Mühendislik kariyerinde de büyük başarılar elde eden Durbay, çalıştığı firmaların kalite kontrol müdürlüğü gibi yüksek pozisyonlarında görev almıştır.

Başarılı bir kariyere sahip olan Gülşah Durbay, 2020 yılında Gıda Kalitesi ve İş Güvenliği alanında danışmanlık hizmeti vermiştir.

Gulsah Durbay Kimdir 2

Gülşah Durbay Siyasi Kariyeri

Gülşah Durbay kimdir sorusunun yanında genç belediye başkanının siyasete nasıl atıldığı da merak edilmektedir. Politikaya küçük yaştan beri ilgisi olduğu bilinen Gülşah Durbay, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Gençlik Kolları’nda görev alarak siyasete adım atmıştır.  

Bu görevinin ardından ise, iki dönem boyunca CHP Manisa Gençlik Kolları’nın başkanlığını yapmıştır. Gülşah Durbay 2024 yerel seçimlerinde Manisa Şehzadeler ilçesi belediye başkan adayı olmuştur. Geçtiğimiz günlerde mazbatasını alan Gülşah Durbay Manisa’nın ilk kadın belediye başkanıdır.

Gülşah Durbay’ın ailesi de merak edilenler arasındadır. Gülşah Durbay’ın babası İbrahim Durbay uzun yıllar mahalli idareler kapsamında hizmet vermiştir. İbrahim Durbay bir süre Manisa Koldere mahallesinde muhtarlık yapmıştır.

Gülşah Durbay Evli Mi? Çocuğu Var Mı?

Şehzadeler ilçesi belediye başkanı Gülşah Durbay, özel hayatı itibarıyla vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Ancak Gülşah Durbay’ın evli olmadığı bilinmektedir.

Muhabir: Özkan Çelik