Cilt bakımında krem, spor ve beslenme gibi pek çok faktörün önemli olduğu bilinirken, sürekli olarak yetersiz uyku almak, yaşlanma sürecini olumsuz etkileyebilir.

Uyku eksikliği, vücutta kortizol adı verilen stres hormonunun artmasına neden olur. Yüksek kortizol seviyeleri, cildin elastisitesini bozan kolajen gibi diğer maddelerle birlikte çalışan elastini etkileyerek erken sarkma ve kırışıklıklara yol açabilir.

Uyku, cildin onarım mekanizmalarını harekete geçiren melatonin hormonunu etkinleştirir. Melatonin, serbest radikallere karşı savaşan güçlü bir antioksidandır ve hücrelere zarar veren etkenlere karşı koruma sağlar.

Uykunun doğal melatonin salınımı, cildin çeşitli sorunlarıyla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Bu süreç, göz altı halkalarını aydınlatabilir, kırışıklıkları hafifletebilir, kolajeni yeniden inşa edebilir ve UV hasarını onarabilir. Ayrıca, cildin bariyerini onararak çevresel stres faktörlerini kontrol altında tutabilir.

Dermatolog Dr. Melanie Palm, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Uykunun uzun vadede ciltteki kırışıklıkları, yaşlılık lekelerini ve gevşekliği azaltmaya yardımcı olduğunu bilmek önemlidir. Bu nedenle, güzel bir cilt için düzenli olarak yedi ila dokuz saatlik uyku almak kritik önem taşır." dedi. Bu doğal ve ücretsiz yöntemin, diğer yaşlanma karşıtı ürünlerden daha etkili olabileceği vurgulanıyor.

Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi

Kaynak: Sözcü