Yerel seçimlerde en ilginç muhtarlık yarışı Antalya’nın Kaleiçi semtine bağlı Tuzcular Mahallesi’nde yaşanacak. Nüfusu gündüz 83, gece saatlerinde nüfusu 10 bine çıkan mahallede 3 muhtar adayı yarışacak.

31 Mart yerel seçimlerine 3 gün kalırken, seçim hazırlığı devam ediyor…. Kentin tarihi merkezi noktasında yer alan Tuzcular, Barbaros, Selçuk ve Kılıçarslan mahallelerinde muhtar adayları yarışacak.

Garsonların temizlik kavgasında kan aktı Garsonların temizlik kavgasında kan aktı

Geceleri nüfusu 10 bini geçiyor

4 mahalle içinden en küçük mahalle olan, yaz aylarında akşam ve gece nüfusu 10 bine çıkan 96 nüfuslu Tuzcular Mahallesi, 83 seçmenle 31 Mart Yerel Seçimleri’ne girecek. Toplam 3 adayın yarıştığı seçimlerde, 83 oydan yeterli oyu alan zafere ulaşacak.

“Azalar, adayın kendisi varsa eşi hariç dışarıdan 17 oy alan seçimi kazanır”

Kaleiçi’nin Tuzcular, Barbaros, Selçuk ve Kılıçarslan olmak üzere 4 mahalleden oluştuğunu belirten Tuzcular Mahalle Muhtarı Uğur Çetin, en küçük mahallenin Tuzcular olduğunu ve 83 seçmenin yer aldığını söyledi.

Tüm seçmenleri tanıdığını ve ili dışlı olduklarını ifade eden Çetin, yaz aylarında yerli halkın yaylalara gittiğini ancak mahallenin nüfusunun turizm ve eğlence mekanları olması nedeniyle 10 bini bulduğunu aktardı.

Muhtarlık seçiminde 2 rakibinin olduğuna söyleyen Çetin, şöyle konuştu: “8 aza, adayın kendisi, varsa eşi, toplam 10 oy yapıyor. Dışarıdan 17 oy alan seçimi kazanır.”

Kaynak: İHA