Akhisar'da Eroğlu Mahallesi’ne Tarım ve Hayvancılık Tesisi
Toplantının en dikkat çekici gündem maddesi Eroğlu Mahallesi 588 parselde tarım ve hayvancılık tesisi ile zeytin ve zeytinyağı işletme tesisi kurulması oldu.
Akhisar Belediye Meclisi, Eroğlu Mahallesi 588 parselde tarım ve hayvancılık tesisi ile zeytin ve zeytinyağı işletme tesisi kurulmasına yönelik 1/1000 ölçekli imar planı başvurusunu görüştü ve maddeyi İmar Komisyonu’na havale etme kararı aldı.

Akhisar Belediyesi Meclisi’nde Önemli Kararlar
Akhisar Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının ikinci oturumu Belediye Başkanı Ekrem Kayserili başkanlığında gerçekleştirildi. Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda, birinci oturumdan kalan bir madde ile birlikte toplam dört gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Meclis oturumunda, 2026 yılı performans programı, belediye bütçesi, gelir tarifesi ve imar planı değişiklikleri ele alındı. Alınan kararlar, Akhisar’ın hem ekonomik hem de sosyal gelişimine katkı sağlayacak düzenlemeler olarak dikkat çekti.

2026 Yılı Bütçesi ve Gelir Tarifesi Onaylandı
Toplantıda ayrıca 2026 yılı bütçesi ile izleyen iki yıllık gelir ve gider tahminlerini içeren bütçe tasarısı görüşüldü. Plan ve Bütçe ile Kanun Nizam Ortak Komisyonu’ndan gelen raporlar, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Bütçe kapsamında Akhisar’ın önümüzdeki üç yıl içindeki gelir-gider dengesi şekillendirilirken, 2026 yılı için belirlenen gelir tarifesi de yine oy birliğiyle onaylandı.

Bir Sonraki Meclis Toplantısı 4 Kasım’da
Akhisar Belediye Meclisi ikinci oturumunun ardından, Akhisar Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 4 Kasım Salı günü saat 16.00’da yapılacağı açıklandı.