Türk futbolunda gündemi sarsan gelişme, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun istifası oldu. Peki Ferhat Gündoğdu kimdir ve neden istifa etti? İşte merak edilen tüm bilgiler…

Ferhat Gündoğdu Kimdir?

MHK Başkanlığı görevini yürüten Ferhat Gündoğdu, 1991 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Eğitim hayatı boyunca Türk Eğitim Derneği’nde (TED) çeşitli görevler aldı.

Gündoğdu, MHK’da daha önce Eğitimden Sorumlu Üye olarak görev yaptı ve “klasman üst gözlemciliği” görevini yürüttü. Asıl mesleği doktorluk olan Gündoğdu, Lokman Hekim Üniversitesi’nin akademik kadrosunda yer almakta ve ayrıca bir şirkette Okul Yatırımları ve Planlama Müdürü olarak görev yapmaktadır.

MHK Başkanlığı görevini ilk olarak 2021-2022 sezonunda yaklaşık 6 ay üstlenen Gündoğdu, sonrasında tekrar bu kritik göreve dönerek Türk futbolundaki etkin pozisyonunu pekiştirmiştir.

Ferhat Gündoğdu Nereli?

Ferhat Gündoğdu’nun Trabzon doğumlu olduğu biliniyor. Trabzon’un futbol kültürü ve güçlü spor altyapısı, Gündoğdu’nun futbola olan ilgisinin gelişmesinde ve disiplinli çalışma anlayışının oluşmasında belirleyici olduğu belirtiliyor.

Ferhat Gündoğdu Neden İstifa Etti?

İstifa kararını açıklayan Ferhat Gündoğdu’nun MHK Başkanlığı görevinden neden istifa ettiği konuşuluyor. Sabah Gazetesi’nin özel haberine göre, Gündoğdu’nun istifa kararında özellikle Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi büyük kulüplerin beklentileri etkili oldu.

Görev süresi boyunca Türk futbolunda hakem performansını artırmaya yönelik düzenlemeler ve reformlar gerçekleştiren Gündoğdu, istifa iddialarıyla futbol gündeminin üst sıralarında yer aldı.

MHK ve Türk futboluna Katkıları

Ferhat Gündoğdu’nun başkanlık dönemi boyunca, hakemlerin eğitim ve performans takibi üzerine başlatılan çalışmalar, Türk futbolunda uzun vadeli etkiler yaratması beklenen adımlar olarak değerlendiriliyor. Başkanlık döneminde yapılan düzenlemeler ve sistematik yaklaşımlar, hakem hatalarını azaltma ve maç yönetimini iyileştirme hedefini taşıyordu.

Muhabir: Elif Ayvar