Fenerbahçe Spor Kulübü, seçim gündemiyle olağanüstü genel kurula gidiyor. Kongre, 20-21 Eylül tarihlerinde eski Kenan Evren Lisesi arsasında gerçekleştirilecek. Mevcut başkan Ali Koç ile Sadettin Saran’ın yarışacağı seçim, yarın yapılacak oylamanın ardından sonuçlanacak.

İlk Günün Programı

Genel kurul, bugün saat 10.30’da başlayacak. Açılışın ardından başkanlık divanı seçilecek, yönetim ve denetim kurulu raporları okunacak. Daha sonra mali ibralar üyelerin oyuna sunulacak. Gün içinde söz almak isteyen üyeler kürsüye çıkacak. Akşam saatlerinde ise başkan adayları Ali Koç ve Sadettin Saran, herhangi bir süre kısıtlaması olmadan genel kurula hitap edecek. İlk gün, sandık kurullarının belirlenmesiyle sona erecek.

Seçim Yarın

Başkanlık seçimi yarın, 21 Eylül Pazar günü yapılacak. 49 bin 268 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatleri arasında 50 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işleminin bitiminde toplu olarak açılacak, sayımın ardından divan başkanı kulübün yeni başkanını açıklayacak.

İki Aday Yarışıyor

Genel kurulda, mevcut başkan Ali Koç 4. kez seçilmek için üyelerin oyunu isterken, Sadettin Saran ise Fenerbahçe’nin 34. başkanı olmayı hedefliyor.

Rekor Katılım Beklentisi

Seçime 30 bine yakın üyenin katılması öngörülüyor. Bu durumda, kulüp tarihinde 2024’te 27 bin 489 kişiyle kırılan katılım rekorunun aşılması bekleniyor.

Kaynak: Spor Servisi