AK Parti’de son üç gün içerisinde yaşanan peş peşe istifalar dikkat çekti. 18 Eylül’de başlayan süreçte 7 il başkanı görevlerinden ayrıldı.
İlk olarak Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Muğla İl Başkanı Haluk Laçin istifalarını açıkladı. Ardından 19 Eylül’de Adıyaman İl Başkanı Faruk Bülent Kablan, Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir ve Çanakkale İl Başkanı Ömer Faruk Göktürk sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyurularla görevlerini bıraktı. Süreç 20 Eylül’de de devam etti; Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ve Ordu İl Başkanı Selman Altaş istifa ettiklerini açıkladı. Böylece yalnızca üç gün içerisinde 7 il başkanı görevinden ayrılmış oldu.
İstifaların ardından gözler parti içinde yaşanan sürecin perde arkasına çevrilirken, eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Tayyar, gelişmeleri değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
“AK Parti’de istifa eden il başkanı sayısı 5’e yükseldi. Bu sayı daha da artacak gibi gözüküyor. Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, seçime doğru teşkilatlara çekidüzen vermeye çalışıyor. Teşkilatlara bir neşter vurulması gerekiyordu, doğrusunu yapıyorlar. Umarım, ellerini korkak alıştırmaz, neşteri daha derine vururlar. Çünkü, mevzu derin.”
AK Parti’de istifa eden il başkanı sayısı 5’e yükseldi.
— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) September 19, 2025
Bu sayı daha da artacak gibi gözüküyor.
Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, seçime doğru teşkilatlara çekidüzen vermeye çalışıyor.
Teşkilatlara bir neşter vurulması gerekiyordu, doğrusunu yapıyorlar.
Umarım, ellerini…
AK Parti’de istifaların ardından yeni il başkanlarının kim olacağı ve sürecin başka illere de yayılıp yayılmayacağı merak konusu oldu.