Şile'de 2018'de meydana gelen tekne kazasında 21 yaşında hayatını kaybeden Özcan'ın kırsaldaki bir okula kütüphane kurma hayalini gerçekleştiren İğrek, "Onur Can Özcan Kütüphanesi" adını verdiği bu mekanın açılışını gerçekleştirdi.

İğrek, köy okullarına destek veren gönüllülerden yardım isteyerek, kütüphanesiz bir okul buldu. Gerekli izinleri aldıktan sonra çalışmalara başlayan İğrek, okulun kullanılmayan bölümünü Onur Can Özcan'ın anısına adadı. Kütüphaneye raflar, oyun grupları, çalışma masası ve etkinlik alanı ekleyen İğrek, Dünyayı İyilik Kurtaracak Topluluğu tarafından yapılan renkli resimlerle kütüphaneyi süsledi. Ayrıca, çeşitli kitapları getirterek kütüphanenin kitaplığını zenginleştirdi.

Kütüphanenin açılış töreninde, İğrek duygusal anlar yaşayarak, "Bugün çok farklı duygular içindeyim. İlk defa böyle güzel bir etkinliğin içindeyim. Çok heyecanlandım. Bizim için ve öğrenciler için çok anlamlı. Yolaşan köyü artık bizim hikayemizin bir parçası. Onur Can'ın ismi burada yaşayacak. Gönlümüz hep burada olacak" dedi. Öğrencilere hitap eden İğrek, kütüphanenin Onur Can Özcan'ın sevgi dolu anısını yaşatmak adına bir armağan olduğunu vurguladı.

Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri! Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri!

Editör: Diyar Aslan