Dün, Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (22) şehit düştü. Şehidin, Güney Kent Mahallesi’nde ikamet eden ailesine acı haber sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin yaşadığı ev Türk bayrakları ile donatıldı. Öte yandan, Şehit Kemal Aslan’ın hain saldırıda hayatını kaybetmeden önce çektiği video ortaya çıktı.

Görüntüde, şehit Aslan’ın  “Komutanım şehit olursam bu videom sizde kalsın, saygılar” ifadeleri yer aldı. Şehidin son görüntüsü izleyenleri duygulandırdı.

Bir Gün Önce Şehitlere, "Vatan Size Minnettar" Dedi

Geçtiğimiz gün yaşanan terör saldırısında 6 askerin şehit olmasının ardından Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama, Türkiye'yi yasa boğdu. Şehit haberleri arasında yer alan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın şehadet haberi, Elazığ'da yaşayan ailesine sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından verildi. Ailenin evi, Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehit Aslan'ın duygusal bir paylaşımı, görenleri derinden etkiledi. WhatsApp durumu olarak paylaştığı mesajda, şehit düşen 6 askerin isimlerini tek tek yazarak, "Rabbim şehadetinizi kabul etsin. Vatan sizlere minnettar" ifadelerini kullandığı görüldü. Bu duygusal paylaşım, Kemal Aslan'ın bir gün sonra vatan için şehit düşmesiyle anlam kazandı.

Şehidin duygusal mesajı, vatanına olan sevgisi ve sadakati ile bilinen askerlerin içten duygularını yansıttı. Kemal Aslan'ın ardında bıraktığı bu mesaj, sosyal medyada geniş bir şekilde paylaşılırken, Türk milletini derin bir üzüntüye boğdu. 

Tokat'ta ihbara gidilen evde korkutucu patlama! Çok sayıda yaralı var! Tokat'ta ihbara gidilen evde korkutucu patlama! Çok sayıda yaralı var!

Kaynak: İHA