Emekliler, 2024 maaş zamlarında istedikleri artışı alamadıktan sonra bayram ikramiyeleriyle de hayal kırıklığı yaşadı. Bu durum, emeklilerin umutlarını kaybetmesine neden oldu. Ancak, umutları tükenmeden önce, emeklilerin yüzlerini güldürecek söylentiler de ortaya atılmaya başladı.

Seçim havası yoğunlaşırken, emekli vatandaşlarımıza yönelik büyük bir müjdenin kulislerden sızdığı bildiriliyor. Meydanlarda ve siyasi koridorlarda en çok tartışılan konulardan biri haline gelen emekli maaşlarına ilişkin adeta bir zam dalgası yaklaşıyor. AK Parti'nin işaretleri ve siyasilerin vaatleriyle birlikte, emekli vatandaşlarımızın umutları bir kez daha arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşlarının yetersiz olduğuna ilişkin açıklamaları ve AK Partili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun iyileştirici önlemler hakkında konuşması, beklentileri zaten yükseltmişken, SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın yaptığı açıklama adeta bir bomba etkisi yarattı.

Zam miktarını açıkladı

TGRT Haber'in 'Bi Bakalım' programına konuk olan Karakaş, emeklilere seçim öncesinde yapılması düşünülen ve kulislerde konuşulan seyyanen zam miktarını açıkladı. Herkesin büyük bir merakla beklediği o rakam oldukça dikkat çekici: Tam 5000 TL!

Karamsarlık bize uzak

Karakaş, "Karamsarlık bize uzak" diyerek temmuz ayından beri dile getirdiği seyyanen zam beklentisini bir kez daha vurguladı. Emeklilerin hak ettiği iyileştirmenin artık kesinlik kazandığını belirten Karakaş, bu sevindirici haberi emeklilere açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi