TÜİK Nisan 2024 enflasyonunu açıkladı! TÜİK Nisan 2024 enflasyonunu açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuk olduğu bir televizyon kanalında, emeklilerle ilgili özel bir çalışma yaptıklarını duyurdu.

Yılmaz, emeklilerin yüksek enflasyon nedeniyle yaşadığı zorluklara odaklanarak özel bir çalışma başlattıklarını ve bu çalışmanın sonuçlarını yakında kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Emeklilerin mali sıkıntılarını azaltmaya yönelik yapılan bu çalışmanın detaylarına da değinen Yılmaz, özellikle emekli maaşlarında yapılacak düzenlemelerin emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladığını vurguladı.

“Memurlarda olduğu gibi emekliler de değerlendirilecek”

Emeklilere ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette. Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

  

Kaynak: Manisa Kulis Haber