Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceklerini yönelik kararı kamuoyu ile paylaştı. HDP, Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi'nin de aralarında bulunduğu 'Emek ve Özgürlük İttifakı seçimlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını aldıklarını duyurdu.

HDP'nin de içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı kararını verdi. Resmi duyuru için Ramazan Bayramı'nı işaret eden ittifak bugün kararını paylaştı. HDP, Yeşil Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair ortak açıklama yayınladı.

Emek Ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamada "Bu tarihi seçimde; Türkiye halklarını bir kez daha milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı’na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye çağırıyoruz" denildi.

TGRT HABER

Editör: Nuray Bozkurt