Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ehliyet ve kimlik kartlarının son tarihleri hakkında yapılan yanıltıcı paylaşımları düzeltti. Yenileme için son tarihler ve ceza durumuyla ilgili doğru bilgiler açıklandı. Ehliyet ve kimlik kartlarıyla ilgili değişiklikler ve yenileme süreci hakkında dolaşan haberlere Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından açıklama geldi. Ehliyet ve kimlik yenilemeyenlere ceza var mı, son tarih ne zaman?

Yeni Kimlik Kartı Değiştirmeyene Ceza Var Mı?

Merkez, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bazı basın yayınlarında yer alan beyanları düzeltti. Merkezin yaptığı açıklamaya göre, nüfus cüzdanları için herhangi bir değiştirme tarihi bulunmamakta olup, kimlik kartları için belirlenmiş bir son tarih bulunmamaktadır. Nüfus cüzdanları, kimlik kartı başvurusu yapıldığında geçerli sayılmaktadır.

Taksim gözaltılarından haber var! Taksim gözaltılarından haber var!

Ehliyet Değiştirme Son Tarih

Eski tip sürücü belgelerinin (Ehliyet) değiştirilmesi için ise belirlenen son tarih, yanlış bilgilerin aksine 31 Aralık 2023 değil, 31 Aralık 2024 olarak açıklanmıştır. Dolayısıyla, vatandaşların kimlik kartı ve sürücü belgelerini yenileme süreci hakkında doğru bilgileri resmi kaynaklardan alması önemlidir. Yanlış bilgiye dayalı olarak yapılan haberlere itibar edilmemesi ve güvenilir kaynaklardan bilgi alınması gerekmektedir. 

Kaynak: Almıla Nur Berilğen