İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadeleden trafik düzenlemelerine kadar birçok başlığa değinen Çiftçi, özellikle 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe giren APP plaka uygulamasıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Terörle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çiftçi, Türkiye’nin bu alandaki kararlılığını vurguladı. Sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade eden Çiftçi, “Amacımız ülkemizi terör prangasından kurtarmak. Süreci tecrübemizle yönetiyoruz, sabote etmek isteyenlere fırsat vermiyoruz” dedi.

Uyuşturucu ve organize suçlarla mücadelenin de sürdüğünü belirten Çiftçi, son 3 ayda sokak çetelerine yönelik 581 operasyon gerçekleştirildiğini ve 215 çetenin hedef alındığını açıkladı.

APP PLAKA DÜZENLEMESİ NEDEN GETİRİLDİ?
1 Nisan itibarıyla denetimleri başlayan APP plaka uygulamasının temel amacının kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Çiftçi, bu plakaların ciddi riskler barındırdığına dikkat çekti.

Çiftçi, standart dışı plakaların Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) ve plaka tanıma sistemleri tarafından okunamadığını belirterek, “Bu plakalar suçlarda kullanılabilir. Uyuşturucu, terör ve göçmen kaçakçılığı gibi olaylarda güvenlik zafiyeti oluşturuyor” diye konuştu.

“VATANDAŞ CEZA İÇİN DEĞİL, GÜVENLİK İÇİN UYARILIYOR”
Toplumda düzenlemeye yönelik bazı tepkiler olduğunu ifade eden Çiftçi, önceliklerinin ceza kesmek olmadığını vurguladı. Amaçlarının kazaları ve can kayıplarını azaltmak olduğunu belirten Bakan, bayram tatilinde vatandaşların büyük bölümünün kurallara uyduğunu ve ceza uygulanmadığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi