Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Edin Dzeko (3), Mert Müldür, Sebastian Szymanski, Michy Batshuayi ve Uğurcan (k.k.) kaydetti.

Tümosan Konyaspor'un tek golü ise Guilherme'den geldi.

Fenerbahçe gol oldu yağdı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de tam 14 yıl sonra ilk kez bir maçta 7 gol attı.

Dzeko ilk kez penaltıdan attı

Bu karşılaşmada yaptığı hat-trick ile Trendyol Süper Lig'deki gol sayısını 16'ya yükselten Edin Dzeko, ilk golünü penaltıdan kaydetti. Edin Dzeko, bu yolla ligdeki golleri içindeki ilk penaltı golünü de atmış oldu.

Szymanski parladı

Mücadeleye ilk 11'de başlayan isimlerden olan Sebastian Szymanski, mücadeleyi 1 gol ve 2 asist ile tamamladı ve maçın parlayan isimlerinden oldu. Polonyalı yıldız, ikinci yarıda yerini Umut Nayir'a bıraktı.

Maçta gol sevinci yaşayan bir diğer isim olan Mert Müldür ise sarı lacivertli formayla ilk golünü atmış oldu.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 50'ye yükseltirken, Tümosan Konyaspor 18 puanda kaldı.

Önemli Anlar

7. dakikada Konyaspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topa Dzeko dokundu. Bosna Hersekli oyuncu Adil Demirbağ'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı. VAR uyarısı sonrasında hakem Kadir Sağlam pozisyonu tekrar izleyip penaltıyı verdi. 11. dakikada penaltıda topun başına geçen Dzeko, sert bir vuruşla topu filelere gönderdi.

17. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Ferdi Kadıoğlu'nun ara pasında soldan atağa katılan Joshua King çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun müsait pozisyonda aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üstten az farkla dışarı çıktı.

32. dakikada Konyaspor kalecisi Deniz Ertaş'ın uzaklaştırmak istediği topu İrfan Can Kahveci kafayla savunmanın arkasına boş pozisyondaki Dzeko'ya aktardı. Bu futbolcu ceza sahasına girer girmez yerden bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

40. dakikada taç atışını hızlı kullanan İrfan Can Kahveci, topu Szymanski'yle buluşturdu. Sağdan ceza sahasına girip son çizgiye inen bu futbolcu, kale sahasına hareketlenen Dzeko'yu gördü. Golcü futbolcu ağları havalandırarak hat-trick yaptı.

Yunusemre BAL'a devam etmek istiyor Yunusemre BAL'a devam etmek istiyor

42. dakikada Fenerbahçe bir gol daha buldu. Szymanski'nin uzun pasında sağdan savunmanın arkasına sarkan Mert Müldür, ceza sahasına girer girmez kalecinin sağından topu ağlara yolladı. 

44. dakikada fark 5'e çıktı. Ferdi'nin pasında ceza yayı önünde topla buluşan Szymanski, King'le verkaç yaparak kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcu sert bir şutla farkı 5'e çıkaran isim oldu.

55. dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen İrfan Can Kahveci'nin vuruşu az farkla dışarı gitti.

63. dakikada mücadelenin ikinci yarısında oyuna dahil olan Michy Batshuayi sahneye çıktı ve takımının altıncı golünün altına imzasını attı.

65. dakikada etkili gelişen Fenerbahçe atağında Batshuayi'nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

83. dakikada sağ kanattan etkili gelen Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in ceza sahası içerisine gönderdiği topa dokunan Tümosan Konyasporlu Uğurcan, topu kendi ağlarına gönderdi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında gelişen Tümosan Konyaspor'da Guilherme'nin uzak mesafeden harika vuruşu gol oldu.

Kaynak: Haber Merkezi