Düşler Kasabası Anaokulu, Manisa’nın köylerinde eğitim gören çocuklar için harekete geçti. Okulun öğretmenlerince, çocuklarda finansal okur-yazarlık ile ilgili farkındalık yaratmak ve Yerli Malı Haftası kapsamında proje oluşturuldu. Projeyle birlikte okulda ve evde 1 ay boyunca uygulanan ‘Biriktir-paylaş-harca’ sloganıyla hareket edilerek, okulda eğitim gören minikler kendi el emekleri ile ürünler üretti. Bunun yanı sıra okulun bahçesinde üretilen sebzeler de ‘Kasaba Pazarı’nda satılmak üzere toplandı.

Yerli malının önemi de dikkate alınarak, kermeste satılmak üzere yerli ürünler seçilirken, ürünlerin tamamı kermeste satışa sunuldu. Halka açık olarak, veliler ve öğrencilerin de desteğiyle düzenlenen Kasaba Pazarı’nda ikinci el kitaplar da yer aldı.

Kasaba Pazarından elde edilecek tüm gelir, Geleceğin İklimi ve Çocuk Eğitimi Derneği (GİÇED) yürütücülüğüne devam eden “Yardım Kampanyası” kapsamında, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucu Manisa’nın çeşitli ilçelerinde kırsal alanda eğitim gören ve yardıma ihtiyacı olan öğrenciler için kışlık giysi yardımı şeklinde belirlenen yerlere ulaştırıldı.  HABER MERKEZİ

Editör: Onur Yılmaz