Düzlen, Siyekli, Yenice, Osmancalı, Pelitalan ve Maldan mahallelerinde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 556 öğrenciye ulaşıldı.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı yapıldı
İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı yapıldı
İçeriği Görüntüle

Eğitimlerde öğrencilere temel itfaiyecilik bilgileri verilerek, meslek tanıtımı yapıldı. Olası yangın anlarında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgilendirilen öğrenciler, yangın söndürme tüplerinin doğru kullanımı konusunda uygulamalı eğitim aldı. Ayrıca yangın ve doğal afet durumlarında nasıl doğru ihbarda bulunulacağı da anlatıldı.

Program kapsamında itfaiye araçlarını ve ekipmanlarını yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, itfaiye personeline merak ettikleri soruları yöneltti. Eğitim sürecinde hem öğrenen hem de eğlenen öğrenciler, yangın güvenliği konusunda bilinçlendirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi yetkilileri, küçük yaşta verilen bu tür eğitimlerin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, benzer etkinliklerin farklı okullarda da sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi