Uzun süre boyunca işlem yapılmayan hesaplardaki mevduatlar, birçok bankada müşterilerin dikkatsizliği sonucu tehlike altında kalıyor. Ziraat Bankası, zaman aşımına uğramış hesapların listesini yayınlayarak müşterilerini uyarıyor.

BANKADA UNUTTUĞUNUZU PARANIZI ALABİLİRSİNİZ

15 Haziran 2023'e kadar başvuru yapmayanların bakiyeleri Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na devredilecek. Bu nedenle banka, internet sitesinde sorgulama listesi sunarak müşterilerinin mağduriyet yaşamasını engellemeye çalışıyor. Yıllık milyonlarca doların unutulan hesaplara biriktiği ve sonradan fark edilen başvuruların geri çevrildiği bilgisi paylaşılırken, bazı müşteriler ise hesap hareketlerini kontrol etmedikleri için hesaplarındaki unutulmuş mevduatın aktarım işlemi sonucu silindiğini fark edebiliyorlar.

BAŞVURU YAPMAYI UNUTMAYIN!

Bankaların, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesi gereği, 10 yıldan uzun bir süredir işlem yapılmayan hesaplardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları zamanaşımına uğratma hakkı bulunuyor. Bu nedenle, bankalar bu hesapların listelerini kendi internet sitelerinde ilan etmek zorunda. Ziraat Bankası da böyle bir listeyi yayınladı ve müşterilerine 15 Haziran 2023'e kadar başvuru yapmaları çağrısında bulundu. Başvuru yapılmaması durumunda, hesaplardaki mevduat, emanet, hak ve alacaklar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecek. Müşterilerin bu durumdan mağdur olmamaları için Ziraat Bankası, internet sitesinde sorgulama yapılabilen bir liste hazırladı ve müşterilerin ödemelerini alması gerektiğini bildirdi.

HABER MERKEZİ

Editör: Nuray Bozkurt