Türkiye'de ekonomik durum, emeklilere zam oranları ve terörle mücadele operasyonları gibi önemli konuların ele alındığı Kabine Toplantısı başladı. Toplantıda emekli aylıklarındaki olası zamların yanı sıra öğretmen atamaları da görüşülüyor.

Emeklilere İlave Zam

Emeklilere ilave zam konusunda beklentiler yüksek. Yasal düzenleme için Pazartesi günü Meclis'e sunulan torba kanun teklifi üzerinden Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeler yapılıyor. İlave zam düzenlemesinin, teklifin komisyon ve Genel Kurul süreçlerinin ardından Cumhurbaşkanı'nın onay sürecini takiben şubat ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ocak Aylıkları ve Şubat Farkları

Emekli aylıklarına yapılacak zammın şubat ayına yansıtılması durumunda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ocak aylıklarını yüzde 37,5 zamlı alacaklar. Ayrıca, şubat ayında ocak farkları da aylıkları ile birlikte ödenecek.

Öğretmen Atamaları

Kabine Toplantısı'nda, öğretmen atamalarının da masada olduğu ifade ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen öğretmen ihtiyacının karşılanması ve eğitimde kalitenin artırılması amacıyla yapılacak atamaların detayları, toplantıda ele alınacak."

Kendisine küfür eden erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürdü! Kendisine küfür eden erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürdü!

Kabine Toplantısı, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gündemine ilişkin önemli konuları görüşmek üzere başladı. Toplantının sonuçları, emeklilerin ve eğitim camiasının yanı sıra genel olarak halkın da büyük bir ilgisini çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi